Eğitim-Bir-Sen Başkanına Meydan Okudu! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Eğitim-Bir-Sen Başkanına Meydan Okudu!


Ankara’nın Bala İlçesinde gündeme gelen “Sendikal Baskı” iddiaları ve sonrasında yaşanan gelişmeler durmak bilmiyor. Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’den karşılıklı açıklamalar birbirini izliyor. 

NE OLMUŞTU? 

İddialara göre; Ankara Bala’da Türk Eğitim-Sen’in yetkili sendika olmasının ardından, Eğitim-Bir-Sen’den ilçe milli eğitim müdürü, okul yöneticileri ve öğretmenlere telkinde bulunulmuş, sonuç alınamayınca Bizzat Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube tarafından Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne “Eğitim-Bir-Sen üyelerine sendikal baskı” yapıldığı iddiasıyla şikayette bulunulmuş, ardından ilçede müfettişler görevlendirilmişti.

Olayın duyulmasının ardından Tür Eğitim-Sen Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Ertekin Engin’den sert tepki gösterilmiş, asıl baskının hür iradesiyle Türk Eğitim-Sen’e üye olan eğitimcilere yapılmaya çalışıldığı ifade edilmişti. 

Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, olayla ilgili farklı iddialar gündeme getirilmiş, sorumluluk büyük ölçüde İlçe Milli Eğitim Müdürüne yıkılmaya çalışmıştı.

ERTEKİN ENGİN’DEN YENİ AÇIKLAMALAR

Türk Eğitim-Sen Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Ertekin Engin, Bala olayına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. 

Engin yapmış olduğu açıklamada “Balâ İlçesinde dönemin en büyük yolsuzluk, uyuşturucu ve ahlaksızlık iddialarına karşılık acaba malum sen hangi tarafta yer almış, konunun aydınlığa kavuşturulması İçin ne gibi sorumluluk üstlenmiştir? Bilen, gören, duyan varsa haber versin biz de bilelim.” ifadelerini kullandı. 

ERTEKİN ENGİN’DEN HODRİ MEYDAN!

Başkan Engin, yapmış olduğu açıklamalarda, yeni iddialarla ortaya çıkan Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak’a meydan okudu ve şöyle dedi: “Gel kardeşim seninle öğretmen , memur, idareci odalarını gezelim; sen yarım saat konuş ben on dakika ve hangi Sendika’nın kadük, kimin güdük kaldığını görelim!”

ENGİN’DEN MİZAH’LI GÖNDERME

Engin sosyal medya hesabından bir de anket çalışması yaptı. İşte o anket:

LÜTFEN YORUM BÖLÜMÜNDE CEVAPLAYINIZ!

“Biz herkesin hür iradesi ile hiçbir haksızlığa uğramadan bu ülkenin en seçkin vatandaşı olarak yaşamını sürdürmesine tarafız. İnsanların koltuklarından aldıkları güçle devlet görevi bulunan üyelerimize baskı ve ayrımcılık yapmalarına en yüksek perdeden karşı çıkıyoruz ve her zeminde bunun mücadelesini vereceğiz.”
Şimdi ebs nin sözüm ona şube başkanının bu sözleri karşılığında insanın pes diyesi geliyor değil mi?Peki bu durum size hangi film karakterini hatırlatıyor?
a) Güdük Necmi
b) Zübük
c) Gerzek Şaban
d) harbiden hepsi!

9 MADDELİK SENDİKA DERSİ!

Engin, konu ile ilgili yapmış olduğu son paylaşımda şöyle dedi: 

Güzel kardeşim ben sana anlatayım şimdi;
1. BAKAN dan medet umularak yattığın yerden sözüm ona sendikacılık yapılmaz.
2. BAKAN’ın Balâ’lı olması birşeyi değiştirmez çünkü TC BAKANI’dır.
Yani kişiye özel hizmeti olduğunu sanmıyorum.
3. BAKAN’a mesaj vermek için örneklediğin kişiler belediye seçim sabahı İstanbul Ankara İzmir diyerek BAKAN’a değil direkt Cumhurbaşkanı’na göndermede bulunan Cumhur İttifakı’na karşı sevinçlerini dile getiren kişiler ( Önce bir sendikadan istifa edip ebs li oluyor sonra bakıyorlar ki sıkıntı yok tekrar ebs den istifa ile sözüm ona esas sendikalarına geri dönüyorlar)
4. BAKAN’a Milli Eğitim Müdürlüğü ‘ne ayar versin de gidip sonuç alamadığın güdüklüğüne takılan nişanın kalksın diye yalvararak Sendika Başkanlığını devam ettirme çaban beyhudedir.
5. Yine yanlış olanın yanında durarak BAKAN’ı yanlışa çekemezsin.
6. Eğitim Çalışanlarını yıllardır otur kalk memuru olarak görme alışkanlığınızdan vazgeçmedikçe gelsin bize BAKAN nefes versin diyemezsin.
7. En önemlisi de bu kafayla Eğitim Çalışanlarının her zeminde temsilcisi olarak gerçek Sendikacılık mücadelesi veren TÜRK EĞİTİM SEN’in çığ gibi büyümesini engelleyemezsin.
8. Daha önceki teklifim halâ daha geçerli olup; Balâ’dan başlayıp okulları beraber gezelim kadüklüğünüzü de güdüklüğünüzü de Eğitim Çalışanlarının vicdanlarında , gözlerinde ve sözlerinde bi tartıya çıkaralım.
9. Klavye sendikacılığı ve Bakan yalvarıcılığı dışında daha aktif bir Sendikal anlayış olduğunu idrak etmeli, nasıl olduğunu merak ediyorsan bizim herhangi bir İlçe Temsilciliği’mizin çalışmalarına göz atmanı tavsiye ederim.

Ertekin Engin

Türk Eğitim-Sen Ankara 3 No’lu Şube Başkanı