EĞİTİM BİR SEN 28 YAŞINDA « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

EĞİTİM BİR SEN 28 YAŞINDA


Sendikamızın 28. yaş gününü, hafta sonu düzenlediğimiz, 15. Türkiye Buluşması Programı ile taçlandırdık. Bütün illerden gelen teşkilat liderlerimiz başarılarını, duygularını, tecrübelerini ve heyecanlarını paylaştı. Adanmışlığını daha da artırarak yeniden yola çıktı.

Türkiye’nin en büyük sendikası olarak, tarihe mal olmuş, gururla taşıdığımız önemli başarılarımız var. On iki milyon üç yüz bin imza ile başörtüsü problemini çözmenin; sekiz yıldır aralıksız sürdürdüğümüz sivil itaatsizlik eylemi ile insanlarımızın bilinçaltına yerleşmiş, öğrenilmiş çaresizliği yok etmenin, düşünceyi özgürleştirmenin onuru, onu hak eden yiğitlere nasip olacak başarılardır.

Özgürlük mücadelesinin ne anlama geldiğini en iyi bilenlerin sendikası olarak özlük mücadelemizde de kendimizle yarışır durumdayız. Özgürlüğün ve bireysel hakların uzun yıllar garanti altına alınamadığı bizim gibi ülkelerde, sadece özlük mücadelesinin hiçbir anlam ifade etmediğini, acı hatıralarla hatırlıyoruz. Bu konuda dersini iyi çalışmış bir teşkilat olarak, aldığımız hakları sabitlemenin önemini çok iyi biliyoruz.

Vesayetin nelere mal olduğunu bilenler, 15 Temmuz gecesi sokağa çıktılar. Bugün ganimet peşinde iştahları kabaranların, bizim yaptıklarımızı anlamalarını beklemiyoruz bile. Bizim durduğumuz yerden her şey o kadar net görünüyor ki bu duruş herkese nasip olmaz.

Kurumsallaşmasını tamamlamış, yurtdışına açılmış, önemli yatırımları ile geleceğini planlamış, gençlik ve kadın örgütlenmesinde dev atımlar atmış bir sendikayla sadece gurur duyulur. Özellikle 2014-2018 yılları arasında, eğitimde aldığı inisiyatifle, yetiştirdiği yönetici kadrosu ile ülkemiz eğitimine millete hizmet edecek yön vermiş, hizasını düzeltmiş, eğitim sistemini sırtındaki kamburlardan kurtarmıştır. Eğitimi yönetenler artık bu çizgiden çıkamayacaktır, bu hizadan sapmak isteyenler, karşılarında bizi buldular ve bulmaya da devam edecekler.

15. Türkiye buluşmamızda bütün çalışanlar, problemlerini en ince ayrıntısına kadar bilen ve takip eden bir sendika gördü. “Çözerse, Eğitim Bir Sen çözer” sözü, kendiliğinden söylenmedi. 3600 ek göstergeyi aldığımızda, sözleşmeli çalışmayı, geçmişte yaptığımız gibi ortadan kaldırdığımızda, meslek kanunu ile yeni kazanımlar elde ettiğimizde, yine birileri ne yapacağını şaşıracak ve çaresiz yerine oturacaktır.

Özlük mücadelesi bitmeyen çabamızdır. Ancak dünya döndükçe, sendikacılık yapanlar, özgürlük alanında son on yılda çıtayı çıkardığımız seviyeye hayranlıkla bakacak, gıpta edecek, kötü niyetli ise bu başarının altında ezilecek, iyi niyetli ise emeğimize, alın terimize saygı duyacak ve bu çizgide mücadeleye devam edecektir. Yaptıklarımız, kardeşlerimiz için esin kaynağı olmaya, rakiplerimiz için de kabus olmaya devam edecek. Nice 28 yıllara, selam olsun adanmış yiğitlere.

Talat YAVUZ

Memur Sen İstanbul İl Başkanı

yavuztlt@hotmail.com