Dünyanın konuştuğu vahşet! Kadın polisi kaçırıp tecavüz ettiler, cesedini parçaladılar « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Dünyanın konuştuğu vahşet! Kadın polisi kaçırıp tecavüz ettiler, cesedini parçaladılar


Bir sosyal medya fenomeni, ağır hakaretleri sıraladığı videonun sonunda “Ben ölümsüzüm, dokunulmazım, şeytanla bir anlaşma yaptım. Seni ateşe vereceğim Mencho. Bunu söylemekten korkmuyorum, bu sözleri hem burada hem de senin yüzüne karşı söyleyebilirim” diyordu. Kısa sürede TikTok’tan tüm sosyal medya mecralarına yayılan videodaki gencin akıbeti günlerce merak edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRMeksika’da bara silahlı saldırı! Cesetlerin arasına saklandılar…Haberi Görüntüle

class=”medyanet-inline-adv”>

Zira, fenomenin ‘Seni ateşe vereceğim Mencho’ diye seslendiği isim, yeryüzünün en tehlikeli ülkeleri arasında başı çeken Meksika’nın en tehlikeli yüzlerinden biriydi. Kısa adı Mencho olan Nemesio Oseguera Cervantes, Meksika’yı yıllardır kan gölüne çeviren kartel savaşlarının tam ortasındaki isimdi. El Chapo Guzman’ın yakalanmasıyla başlayan Sinaloa-Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) savaşı, geride kalan yaklaşık dokuz yılda yüz binlerce insanın ölümüne yol açtı.

‘BAY MENCHO’DAN ÖZÜR DİLERİM’

Her gün neredeyse 100 insanın öldürüldüğü Meksika’da El Mencho’ya ‘Seni ateşe vereceğim’ diye seslenen sosyal medya fenomeninin günler sonra paylaştığı video dünyada şok etkisi yarattı. Fenomen, “Söylediklerim için üzgünüm. Sonuçlarının ne olacağını düşünemedim. Bunu takipçi sayımı arttırmak için yaptım ama artık pişmanım. Takipçilerim ve Bay Mencho’dan özür dilerim” diyerek yalvarıyordu.

Hükümetin birçok bölgede hiçbir kontrol sahibi olmadığı Meksika’daki son olay, üç yıl önce yaşananların tekrarıydı. Sinaloa kartelinin başına geçen El Chapo Guzman’ın oğlu Ovidio Guzman-Lopez, 2019’un ardından 2023’ün ilk günlerinde bir kez daha polis tarafından yakalandı. Culiacan’da gözaltına alınıp başkent Mexico City’ye götürülen Ovidio Guzman-Lopez, bu kez serbest bırakılmadı. Sinaloa üyeleri ise beklendiği gibi şehirleri savaş alanına çevirdi. Otomobillerin ve kamyonların yakıldığı Sinaloa’da havalimanında kalkış yapmaya hazırlanan bir uçak da kurşunların hedefi oldu.

class=”medyanet-inline-adv”>

ABD 5 MİLYON DOLARLIK ÖDÜL VAAD ETTİ

Dünyanın en büyük uyuşturucu kaçakçılığı organizasyonlarından biri olan Sinaloa’nın yeni liderinin yakalanmasını sağlayacak bilgiye, ABD tarafından 5 milyon dolarlık bir ödül vaadi vardı. 10’u polis onlarca insanın hayatını kaybettiği olayların yatıştığı Meksika, bu kez kartel tarafından kaçırılan bir polisle gündemde.

CANSIZ BEDENİ KORKUNÇ HALDE BULUNDU

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Meksika’nın Veracruz kentinde polislik yapan Vanessa Torres Galán’ın cesedinin 12 Ocak günü bulunduğu yapılan incelemelerde ise bedeninde çok sayıda işkence izi olduğu tespit edildiği söylendi. Kadın polisin mesai arkadaşları korkunç duruma karışan kişilerin bulunup cezalandırılmasını talep etti.

class=”medyanet-inline-adv”>

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRKartele şok baskın! Evden çıkan ölü insan kalıntıları herkesi şaşırttıHaberi Görüntüle

GÖĞÜSLERİNİ PARÇALADILAR

Geçtiğimiz salı günü görev esnasında bir arkadaşı ile kartel tarafından kaçırılan Vanessa’nın bedeninde tecavüz izleri de tespit edildi. Arkadaşları tarafından güçlükle tespit edilen Vanessa’nın göğüslerinin parçalandığı da dosyada yer aldı.

AİLESİ ACI HABERİ ALDI

Vanessa’nın cansız bedeninin bulunmasıyla birlikte ekipler acı haberi ailesine de verdi. Ailesi cesedin genç kadına ait olduğunu doğruladı. Veracruz Valisi Cuitláhuac García ise olayla ilgili 3 şüphelinin gözaltında olduğunu açıklayarak ‘Cordoba’da işler şu anda sakin, kontrol altında, ancak polis operasyonu devam ediyor’ dedi. Kadın polisin öldürüldüğü Veracruz bölgesinde, CJNG ve Los Zetas kartellerinin savaştığı biliniyor.

El Chapo'nun oğlu yakalandı! Meksika'da ortalık yangın yeri, uçağa bile mermi isabet etti

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİREl Chapo’nun oğlu yakalandı! Meksika’da ortalık yangın yeri, uçağa bile mermi isabet ettiHaberi Görüntüle