DOÇENTLİK UNVANINA BAĞLI HAKLARIN VERİLMESİ İLE İLGİLİ MAHKEME KARARI « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

DOÇENTLİK UNVANINA BAĞLI HAKLARIN VERİLMESİ İLE İLGİLİ MAHKEME KARARI


Web Banner

Türk Eğitim Sen olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderdiğimiz 09.01.2010 tarih ve 26 sayılı yazımızda, doçentlik unvanı almalarına rağmen kadrosu öğretim elemanı olan akademik personele bu unvan için öngörülen ek gösterge üzerinden maaş ve buna bağlı mali haklarının ödenmesi hususunda talepte bulunmuştuk.

Nitekim, Van 3. İdare Mahkemesinin 2018/2209 E., 2019/2151 K. sayılı ve 05.12.2019 tarihli emsal kararıyla; Bitlis Eren Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümünde görev yapan Sendikamız üyesi Doç. Dr. Edip AVŞAR’ın, 17.07.2018 tarihinde “doçent” unvanını almış olması nedeniyle, doçentlik unvanının karşılığı olan mali ve özlük haklarının ödenmesi istemiyle yaptığı başvurunun reddine ilişkin işlemin iptaline karar verilmiştir.

Kararın gerekçesinde, doçentler için öngörülen haklardan makam tazminatı ve görev tazminatının kadro şartına bağlı olduğu, döner sermaye, ek gösterge, geliştirme ödeneği ve eğitim öğretim ödeneği ödemeleri için doçentlik unvanını almış olmanın yeterli olduğu belirtilerek, döner sermaye ve ek göstergenin doçentlik unvanının kazanıldığı tarih olan 17.07.2018 tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte ödenmesine, geliştirme ödeneği ve eğitim öğretim ödeneği bakımından ise üyemizin emekliliğe esas derecesinin en az 3. derecede bulunması durumunda doçentlik unvanının kazanıldığı tarih olan 17.07.2018 tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte ödenmesine karar verilmiştir.

Web Banner
Web Banner