Devlet Memurların Aylık Kadro Dereceleri Aynı Olsa Bile Ek Göstergeleri Farklı Olabiliyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Devlet Memurların Aylık Kadro Dereceleri Aynı Olsa Bile Ek Göstergeleri Farklı Olabiliyor

GİH Sınıfına dahil kadrolarda görev yapan Şube Müdürleri/Müdürlerin ek göstergelerin aynı olmaması, aylık/kadro seviyeleri ve hizmet zamanı aynı olsa da aynı derece aldıkları maaş miktarı da aynı olmaması anlamına geliyor.


Web Banner

Ek göstergeleri farklı olabiliyor

Meslekleriyle alakalı hizmet sınıflarına (TH, SH, MİAH, DH, EÖH, EH ya da AH) ait kadrolarda görev yaparken, kurumların ya da başka kurumlarda GİH Sınıfı kapsamında ilk dört dereceli Şube Müdürü/Müdür kadrolarına atananlar hakkında, (atandıkları kadro derecesi için geçerli olan ek göstergeden düşük olmamak şartıyla) meslekleriyle alakalı kadrolarda kazanılmış hak aylıkları itibariyle alabilecekleri ek göstergeler uygulanmakta.

Bu uygulama, örneğin 1.derece Şube Müdürü/Müdür kadrosunda 2200 ek gösterge uygulanması gereken personelden bazıları hakkında 3000 ya da 3600 ek gösterge uygulanması neticesi doğurmaktadır.

Şube Müdürü / Müdür kadrosunda olanların ek göstergesi

Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 1.derece Şube Müdürü kadrosunda görev yapanlar hakkında, eğitim durumları ve kariyerleri itibariyle uygulanan ek göstergelerin ne kadar olduğu aşağıdaki tabloda gösterildi.

Web Banner
Web Banner