Deprem kahininden uyarı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Deprem kahininden uyarı!

Deprem kahini Frank Hoogerbeets harita yayınladı ve uyarıda bulundu…


Yaptığı deprem tahminleriyle çok tartışılan ve bazen de eleştirilerin odağında olan Frank Hoogerbeets, yine konuştu ve Türkiye’nin iki ili için uyarıda bulundu. Hoogerbeets, 6 Şubat depremi tahminleriyle dikkat çekmiş ve Tokat’ta meydana gelin depremi de saatler önce bilmişti. Şimdi ise yeni bir tahmin yaptı ve uyardı.

6 Şubat 2023 depreminden önceki tahminiyle dikkat çeken Frank Hoogerbeets, Tokat ve Hatay bölgelerine yönelik sosyal medya hesabından yeni bir uyarıda bulundu.

 

Yine konuştu Türkiye'nin iki ili için deprem uyarısı yaptı! Kahramanmaraş ve Tokat depremlerini bilmişti. Deprem kahini Frank Hoogerbeets harita yayınladı ve uyarıda bulundu - Resim : 2

Geçmişteki isabetli tahminleriyle kamuoyunun dikkatini çeken Hoogerbeets, 18 Nisan 2024 tarihinde Tokat’ta gerçekleşen 5,6 büyüklüğündeki depremi de saatler öncesinden bildirmişti.

 

Yine konuştu Türkiye'nin iki ili için deprem uyarısı yaptı! Kahramanmaraş ve Tokat depremlerini bilmişti. Deprem kahini Frank Hoogerbeets harita yayınladı ve uyarıda bulundu - Resim : 3

 

Özellikle 6 Şubat depreminden sonra tahminleriyle dikkat çeken Frank Hoogerbeets, yeniden uyarıda bulundu. 6 Şubat 2023 yılındaki depremden üç gün önce “Er ya da geç bu bölgelerde 7,5 büyüklüğünde deprem olacak” şeklinde tweet atan ve haklı çıkan Hoogerbeets, 18 Nisan 2024 tarihinde Tokat’ta gerçekleşen depremi de doğru tahmin etmişti.
Yine konuştu Türkiye'nin iki ili için deprem uyarısı yaptı! Kahramanmaraş ve Tokat depremlerini bilmişti. Deprem kahini Frank Hoogerbeets harita yayınladı ve uyarıda bulundu - Resim : 4

18 Nisan 2024 saat 01.39’da “Bugün Batı ve Orta Türkiye’de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir” diyerek uyarmıştı. Hoogerbeets’in 01.39’daki uyarısından 16 saat 32 dakika sonra 18:11’i gösterdiğinde Tokat Sulusaray merkezli 5,6’lık depremle sarsıldı.

Yine konuştu Türkiye'nin iki ili için deprem uyarısı yaptı! Kahramanmaraş ve Tokat depremlerini bilmişti. Deprem kahini Frank Hoogerbeets harita yayınladı ve uyarıda bulundu - Resim : 5

 

Hoogerbeets, yaptığı son açıklamada Tokat ve Hatay bölgelerine yeniden dikkat çekti.
Hoogerbeets, “İşaretli gölgeler yaklaşık değerdir” diyerek takipçilerini uyardı. Hoogerbeets’in tahminleri, bilim camiasında da bazı kesimler tarafından tartışma konusu oldu. Hoogerbeets’in kullandığı yöntemlerin bilimsel dayanağı olmadığına dair görüşler olsa da geçmişte yaptığı bazı doğru tahminler, kamuoyunda büyük ilgi ve tartışmaya neden oldu.