Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret ve enflasyon açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret ve enflasyon açıklaması


İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: Sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Bizim Giresun’a olan sevdamız da Türkiye’ye olan sevdamız da son nefesimize kadar devam edecek. Giresun bizimle birlikte olduğu müddetçe Allah’ın izniyle her engeli aşarız.

GİRESUN KANDİL’İN ŞAKŞAKÇILARINA VATANI DAR EDECEK

Giresun dün Pontus çetelerini vatan topraklarını dar etmişti. Giresun bugün de Kandil’in şakşakçılarına vatanı dar edecek. Sizler ne soğana ne patatese liderini kurban etmezsiniz. Giresun dün Yıldırım, Fatih’in emanetini yere düşürmemişti. Giresun bugün de kahramanlarımızın emanetlerine sıkı sıkıya sahip çıkacaktır. Giresun dün manda ve himaye planlarını yıkıp atmıştı.

ŞEHİRLERİMİZİ YENİDEN KANA BOĞARLAR

14 Mayıs çok önemli. Sizin sadece oy kullanmanız yeterli değil. Eşinizi, dostunuzu sandığa götürerek bize oy vermesini sağlamanız lazım.  Aksi halde nefes aldırmadığımız teröristler yeniden gelir bu ülkenin başına musallat olur, FETÖ’cü hainler yeniden çocuklarınızı ellerinizden alır. Zorlu bir mücadelenin ardından ayaklarını ülkemizden kestiğimiz emperyalistler gelir bizi yeniden kendilerine bağımlı yaparlar. Bunu nasıl yaparlar? Karadeniz gazının vanasını kapatırlar, Gabar’da bulduğumuz petrole beton dökerler. Şehirlerimizi yeniden kana boğarlar.

SELO NE YAPTI DİYOR

Selo ne yaptı diyor? Daha ne yapacak… 51 tane Kürt kardeşimizi öldürdüler. Yasin Börü evladımızı şehit ettiler. Bunun suçu ne diyor. Daha ne olacak Bay Bay Kemal. Kandil’den selam geliyor Bay Bay Kemal’e… Bunların dini yok, ezanı yok, kitabı yok. Bunlar kitapsız. Benim Giresunlu kardeşlerim bunların önünü açmaz.

TEKNOFESTİ HAZMEDEMEDİLER

Bu oyunu 14 Mayıs’ta bozmaya var mıyız? Savunma sanayindeki işe yarar ürünlerimize el koyacaklarmış. Atatürk Havalimanı’ndaki Teknofest’i hazmedebildiler mi? Şimdiden aynı yeri ABD’li şirketlere devretme sözü veriyorlarmış.

HAK VE ÖZGÜRLÜK TALEPLERİNİ BİZ KARŞILADIK

Sadece Giresun-Ordu Havalimanı, Giresunlu ve Ordulu kardeşlerime de yeter. Bu ülkenin eğitimden sağlığa her alanda hizmet standartlarını en yükseğe biz çıkardık mı? Sanayi ve Teknoloji eksikliklerini biz telafi ettik mi? Hak ve özgürlük taleplerini biz karşıladık mı? Ayasofya’yı yeniden ibadete açtık mı? Bu ülkenin küresel yönetim sisteminin güçlü ve etkin bir üyesi haline gelmesini biz sağladık mı?

ENFLASYON DAHA DA DÜŞECEK

Yaptıklarımızı anlatmaya saatler yetmez. Eksikler de yok değil, bütün bunlar aşılacaktır. Çarşıda pazarda yaşanan pahalılığı yine biz aşarız. Enflasyon geçtiğimiz ay itibarıyla yüzde 43’e indi. İnşallah her ay bu şekilde azala azala devam edecek

TEMMUZ AYINDA ÇALIŞANLARIMIZI RAHATLATACAĞIZ

Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız.

ASIL DERSİ 14 MAYIS’TA VERECEĞİZ

Bay Bay Kemal geçen buraya uğramış. Kaç kişi vardı? Asıl dersi 14 Mayıs’ta vereceğiz. Mevcut sıkıntıları biz gidereceğiz. Yeter ki biz birlikteliğimize, kardeşliğimize oy vereceğiz.