Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret mesajı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret mesajı


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle; Ülkemizin en büyük gençlik hareketi haline gelmiştir. Vakfımızın burslarıyla, kültür sanat faaliyetleriyle gençlerimizin hayatın her alanında verdiği hizmetleri takdirle takip ediyorum. Bu çatı altında yürütülen mücadeleden rahatsız olanların gerisinde işte bu hakikat vardır. Ülkenin gençlerini PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleri, fikri ve cinsi sapkınlık akımları üzerinden heba edemediklerini görenler, TÜGVA’ya saldırıyorlar. İşte gençlik burada. İnancınızdan, medeniyetinizden aldığınız ilhamla tüm bu saldırıların üstüdesinden gelecek güce sahipsiniz. Sizler ilimden sanata spordan teknolojiye kadar her alanda ne aradığınızı bildiğiniz için değerlisiniz. Saatlerce, günlerce konuşsak bitiremeyeceğimiz asıl meramımı sizlere aktarabildiğime inanıyorum. Yıllarca birilerinin kirli siyasetinde bu ülkenin ömrünün baharındaki nice genç araç olarak kullanıldı. Siyasi parti tabelası arkasında gizlenmiş kandırdıkları gençlerimizi bölücü örgütünün elebaşlarına kurban ettiler. İktidarlarımız boyunca yaptığımız her faaliyetin odağında gençlerimiz var. Gittiğimiz her ilde gençlerimizle bir araya gelmeye önem veriyoruz. Sizlerin enerjisi gücümüze güç katıyor. Gençler ben size inanıyorum, sizin ufkunuz ve hayalleriniz vizyonumuzu genişletiyor. İyi ki sizler gibi yol arkadaşlarına sahibiz. Gençler, şunu unutmayın biz varız bir de karşımızda malum düşmanlar var. Siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik olarak kendi iradesini ortaya koyan Türkiye fotoğrafı şekillendikçe yeni durumlarla karşılaşıyoruz. Yaşadığımız her hadise karşımızdakilerin gerçek yüzlerini ortaya koymaya başladı. Demokrasi diyenlerin maskeleri inince altından barbar suratları çıktı. 

Bu ülkenin 85 milyon insanın her biri birinci sınıf vatandaşımızdır. Bizim ne terör örgütlerine ne sapkın akımlara ne de diğer ülkelere kaptıracak tek bir evladımız yoktur. Yasin Börü’nün katillerinin nerede olduğunu biliyoruz. Onlar adına şu anda onların kurtuluşu için can simidi atan Bay Kemal’i de biliyoruz. Ama bunlara asla prim vermeyeceğiz. İşte bu salonu dolduran TÜGVA mensupları da ülkemizdeki tüm gençlerimize ulaşma kanallarımızdan biridir. Ayasofya’nın açılışını Rabbim bize nasip etti. Kendi yaklaşımlarımızı kendi tekliflerimizi milletimizin takdirine sunuyoruz. Ülkemizin her köşesinde yaydığımız üniversitelerle, yaptığımız yurtlarla, spor tesisleriyle, kültür merkezleriyle, kurduğumuz atölyelerle, kütüphanelerle gençlerimizi hayallerine yaklaştırmak için her türlü çabayı gösteriyoruz.

“EN ÇOK SİZ GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ”

Türkiye yüzyılının inşası konusunda en çok siz gençlerimize güveniyoruz. Eğitimden sağlığa güvenlikten adalete her alanda kendinizi gerçekleştirebileceğiniz altyapıyı kurduk. Her konuda insanlarımızın özgürlük alanlarını kısıtlayan yasakları kaldırdık. Dünyayı tanıyan, ülkesini tanıyan kendisine güvenen bu gençlerimize 2053 vizyonunu şekillendirmek için çok daha fazla gayret bekliyoruz. 2023 için gece gündüz demeden kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Benim karşımda şu anda muhafazakar devrimciler var. Ben muhafazakar devrimcilerle 2023’ü başarıyla bitirebileceğimize inanıyorum. Sizlerden de ricam şu: Hayallerinizden vazgeçmeminizi, çalışmanızı istiyorum. 

Gümbür gümbür gelen TEKNOFEST gençliğinin heyecanı bizi de sarıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de de TEKNOFEST zirvelerini yapacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) 5. Olağan Genel Kurul ve 6. Gençlik Buluşması’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’na sığmayan gençlere dışarıda seslendi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

SİZLERE ELİMİZDEN GELEN FEDAKARLIĞI YAPIYORUZ

TÜGVA’nın şu anda 300 bin üyesi var. TÜGVA’nın konumu çok çok önemli. Dindar bir nesil olarak geleceğe hazırlanmasında TÜGVA’nın önemli çok büyük. Dolayısıyla sizlere elimizden ne gelirse fedakarlığa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.  Bizim tek derdimiz ‘Asım’ın Nesli’ olarak gördüğümüz bu gençliği o uç noktalara bu ruhla yetiştirmek.

AVRUPA’DA HERKES TUTUŞMUŞ DURUMDA

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta arabulucu rolünü oynayan ülke Türkiye. Şu anda Avrupa’da herkes tutuşmuş durumda. Biz bütün hazırlıklarımızı yaptık. Milletimize doğal gazını da kömürünü de hazırlamış vaziyetteyiz. Derdimiz daha uygun fiyattan nasıl ulaştıracağımızın gayreti içindeyiz.

DERDİMİZ ASGARİ ÜCRETİ UN UYGUN RAKAMA ÇIKARMAK

AK Parti zulme rıza göstermez. Derdimiz şu an itibariyle inşallah Aralık ayında yapılacak değerlendirmelerle asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Biz bunun için varız. Yolsuzlukların, rüşvetin, yoksulluğun olmadığı, olmayacağı bir Türkiye’yi biz hallederiz. Şu an itibarıyla da onun hazırlığı içerisindeyiz.

BİZ BU DERDİ ÇEKTİK

Okullar açılınca sıraların üzerinde kitaplarınızı buldunuz mu? Bundan önce böyle bir şey var mıydı? Biz kırtasiyeci dükkanlarında kitap bulamazdık kitap, defter bulamazdık defter. Biz bu derdi çektik, bizim evlatlarımız çekmesin dedik. En ideal okulları yapalım, sıraları hazırlayalım, yavrularımız okula gidip hazırlıkları yapsınlar dedik.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİROnur Şener cinayeti! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Farklı hesaplar görmek ne ahlakidir ne insanidirHaberi Görüntüle