Cumhurbaşkanı bu ifadeleriyle milyonlarca çalışanı üzmüştür! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı bu ifadeleriyle milyonlarca çalışanı üzmüştür!


Web Banner

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın Malezya ziyareti esnasında, memurlarla ilgili yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan Malezya ziyareti esnasında, neden sözleşmeli personel aldıklarını şu ifadelerle açıklıyor: “Sebebi şu; bir tarafta aldığımız elemanın ‘Ben nasılsa artık kadroluyum, yan gel yat’ mantığıyla hareket etmesi var. Ama diğer tarafta da işi sıkı tutma anlayışı var. Bunlara dayalı olarak bu tür adımları atıyoruz.”


Sayın Erdoğan’ın, bu konuda kendisini yönlendiren ve bilgilendiren danışmanları kimse, kesinlikle kadrosunu sorgulaması lazımdır.
Birincisi, kadrolu çalışanları “Yan gelip yatanlar” olarak nitelendiren bu anlayışı aklı başında hiçkimsenin kabul etmesi mümkün değildir. Kadrolu kamu çalışanlarına, adeta, üretmeden tüketen asalaklar muamelesi yapan bu değerlendirme büyük bir hakarettir.


Eğitimde, askeriyede, sağlıkta, ulaşımda, emniyette vs kamunun her kademesinde fedakarca görev yapan kadrolu kamu çalışanlarını tahkir eden bu ifadeler tekzibe muhtaçtır.


Sayın Cumhurbaşkanı, bu ifadeleriyle milyonlarca çalışanı üzdüğünü görmeli ve gereğini yapmalıdır.


Ayrıca merak ediyorum; kadrolu ve sözleşmeli çalışanların etkinliğiyle ilgili hangi bilimsel çalışma yapılarak, sayın Erdoğan’a takdim edilmiştir.
Mesela, MEB, kadrolu öğretmenlerle sözleşmeli öğretmenlerimizin verimliliklerini mukayese etmiş, kadrolu öğretmenlerimizin yan gelip yattığına dair bir bulguya ulaşmış ve sözleşmeli istihdam edilen öğretmenlerimizin daha başarılı eğitim hizmeti verdiğini tespit mi etmiş ki, sayın Cumhurbaşkanı birileri tarafından bu şekilde bilgilendirilmiştir.
Böyle bir şey sözkonusu değildir.


Cumhurbaşkanlığı danışmanları, politika kurulları ya da ilgili kurumlar daha ciddi çalışmalar ortaya koymalı ve milyonların motivasyonunu bozacak, çalışma şevkini rencide edecek açıklamalara neden olmamalıdırlar.


Kamu hizmetinde, pozisyonu, sıfatı ve görevi ne olursa olsun, kim yan gelip yatıyor ve bir asalak gibi ülkemizin kaynaklarını sömürüyorsa, buna yönelik en etkili tedbirler alınsın. Ama bunun yolu, kamu çalışanlarının iş güvencesini ellerinden alarak, adeta konjonktürün kölesi yapmak değildir!
Ama herkes bilsin ki, Devlet memuru yan gelip yatma hevesindeki asalak değildir, milyonlarca devlet memuru gecesini gündüzüne katarak millete hizmet etmektedir.


Devlet memuru, devletin vatandaşa dönük yüzüdür. Devlet memurunu tahkir etmek, devleti tahrip etmektir. Buna, kimsenin hakkı yoktur.



Web Banner
Web Banner