Cep telefonu kamburlaştırıyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cep telefonu kamburlaştırıyor


Web Banner

Tekden Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Murat Doğan, uzun süre akıllı telefon ve teknolojik araçları aynı pozisyonda kullanmanın postürel kamburluğa (duruş bozukluğuna bağlı kamburluk) neden olduğunu açıkladı.

Kamburluğun çağımızın en büyük rahatsızlıklarından birisi olarak ortaya çıktığına dikkat çeten Uzman Dr. Murat Doğan, şu bilgileri verdi;“Kamburluk; tıp dilinde ‘kifoz’ olarak adlandırılan sırtın eğrilmesi ve öne doğru bükülmesiyle ortaya çıkan bir durumdur.

Bel kasalarında ortaya çıkan zayıflaması ve gevşemesi nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Görünüm açısından oldukça önemli bir sorun oluşturan kifoz; doğuştan ortaya çıkmaması halinde bir takım sorunlar ve nedenler yüzünden ortaya çıkmıştır. Bu nedenle ona göre gelişimi takip edilerek bir dizi hareketle düzeltilmesi için tedavi oluşturulur.

Kifozun nedenleri; kamburluk olarak bilinen kifoz durumu, doğuştan olabileceği gibi sonradan gerçekleşen nedenlerle de meydana gelebilir. Omurganın 50 – 55 dereceden daha fazla öne doğru eğri olmasıyla açıklanan kifoz, uygun tedavi yöntemiyle tedavi edilmelidir.”

Web Banner
Web Banner