Cep telefonlarındaki büyük tehlike! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cep telefonlarındaki büyük tehlike!

Son zamanlarda yapılan araştırmalar toplumda hemen herkesin vazgeçilmezi haline gelen cep telefonları hakkında çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu. Cep telefonu üzerinde bulunan bakterilerin her zaman daha pis olduğunu düşündüğümüz klozetten bile daha fazla olduğu düşüncesi bile insanları şaşırttı.


Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği tarafından yapılan araştırmayla cep telefonu yüzeyinden alınan sürüntü örneklerinde, hastalık yapma riski bulunan patojen bakteriler tespit edildi. Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Tekin, cep telefonlarında tahmin edilemeyecek kadar bakteri bulunduğuna dikkat çekerek, “İşin ilginç tarafı; cep telefonu üzerinde üreyen bakteri sayısı, tuvaletteki klozetten daha fazladır” dedi.

Cep telefonları tahmin etmediğiniz kadar bakteri barındırıyor

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği, cep telefonlarında bulunan bakteriler ile ilgili araştırma yaptı. Araştırmayla cep telefonu yüzeyinden alınan sürüntü örneklerinde, hastalık yapma riski bulunan patojen bakteriler tespit edildi. Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Tekin, yapılan çalışmalara bakıldığında, cep telefonlarında tahmin edilemeyecek kadar çok bakteri bulunduğuna dikkat çekti. Tekin, “Günümüz artık iletişim çağı. Bu iletişim çağında en çok kullandığımız araçların başında cep telefonları geliyor. Cep telefonlarının bu kadar kullanılmasıyla birlikte sağlık da önemli bir noktada yer alıyor. Cep telefonları hiç tahmin etmediğimiz kadar bakteri bulunduruyor. Yaptığımız çalışmalara baktığımızda, özellikle el hijyeni ile ilgili yapılan çalışmalar var. Cep telefonlarının üzerinden alınan bakteriler ve klozette alınan kültürler var. İşin ilginç tarafı; cep telefonu üzerinde üreyen bakteri sayısı, tuvaletteki klozetten daha fazla” diye konuştu.