Çalışanlar dikkat « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Çalışanlar dikkat

Yargıtay müşteri ile çalışanlar arasında ilişkilerde emsal olabilecek bir karara imza attı. Yüksek mahkeme, müşterilerle tartışan, onlara hakaret eden çalışanların tazminatsız olarak işten atılabileceğini hükmetti.


Çalışanlar ile müşteriler arasında yaşanan tartışmalar bazen tatsız sonuçlara yol açabiliyor. İşte bunlardan birisi de bir çağrı merkezi şirketindne yaşandı.
Şirket yönetimi, müşterilerle tartışan hatta onlara küfürle cevap veren bir çalışanını şikayet üzerine işten attı. Konu yargıya taşındı.

İş mahkemesi işten atılan çalışanı kısmen haklı buldu.

Yargıtay ise, müşterilerle tartışan hatta onlara küfürlü cevap veren bir çalışanın tazminatsız olarak işten atılabileceğini hüküm altına aldı.

Yargıtay kararında özetle şu ifadelere yer verildi:

“….Her ne kadar olaydaki müşterinin haksız hareketi ve davacı bakımından ettiği küfür ifadesi içeriğindeki olumsuzluk davacı bakımından kabul edilemez bir durum olsa da davacının sağduyulu ve profesyonelce hareket etmeyerek müşteriye küfür ile cevap vermesi işveren bakımından geçerli fesih sebebi oluşturmakla davanın reddi gerekirken kabulü kararı yerinde olmayıp 4857 sayılı Kanun’un 20. maddesinin 3. fıkrası uyarınca, hükmün bozulmak suretiyle ortadan kaldırılması ve aşağıdaki gibi karar verilmesi gerekmiştir….”