Büyükşehirlerde çalışan memurlara kira ve lojman desteği geliyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Büyükşehirlerde çalışan memurlara kira ve lojman desteği geliyor

Memurları yakından ilgilendiren müjde gibi haber …


Web Banner

Büyükşehir statüsündeki illerde görev yapan memurların bu şehirlerin dezavantajlarından daha az etkilenmeleri ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi amacıyla yapılan hazırlıklar tamamlandı.

Seçim sonrasında hayata geçirilecek olan çalışmada büyükşehirlerde çalışan memurlar için büyükşehir tazminatı,kira ve lojman desteği yeralıyor.

Özellikle memur ,polis ve öğretmenler başta olmak üzere bir çok kamu çalışanı için büyükşehirlerde geçim sağlamak oldukça zorlaşmaya başladı. Geçmiş yıllarda doğu ve güneydoğu illerinde görev yapmak istemeyen memurlar ,son yıllarda İstanbul başta olmak üzere birçok büyükşehirde yaşam koşullarının zorlaşması sebebiyle görev yapmak istemiyor.

AK Parti yönetimi seçimler sonrasında bu kapsamdaki memurların sosyoekonomik seviyesinin yükseltilmesi için çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında söz konusu illerdeki memurlar için büyükşehir tazminatı ile birlikte kira ve lojman yardımı yapılacak.

Hangi biyükşehir için ne kadar veya hangi yardımın yapılacağı konusunda bölgesel geçim endeksleri dikkate alınacak. Özellikle İstanbul da kiraların 10 bin liranın üzerinde seyretmesi ve hayat pahalılığının daha fazla hissedilmesi ile memurların yaşam maliyetleri ve maaşları arasındaki makas iyice açılmış durumda.
Bu sebeple verilecek ilave desteklerle birlikte özellikle polis ve öğretmenler için lojman tahsisi yapılması planlanıyor.

Web Banner
Web Banner