Büyük İstanbul depremini tetikler mi? Uzmanlardan son dakika açıklamalar « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Büyük İstanbul depremini tetikler mi? Uzmanlardan son dakika açıklamalar

Marmara Bölgesi’nde Düzce merkezli deprem İstanbul’da da hissedildi. Şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alındı.


Marmara Bölgesi’nde Düzce merkezli deprem İstanbul’da da hissedildi. AFAD, 15.40’ta merkez üssü Düzce olan 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Kandilli’den yapılan açıklamaya göre saat 15.40’ta merkez üssü Düzce olan 5,3 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem çevre illerden de hissedildi. Şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alındı.

AFAD VE DÜZCE VALİSİ’NDEN İLK AÇIKLAMA

AFAD’dan yapılan açıklamada “Deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır” denildi. Düzce Valisi Cevdet Atay ilk bilgilere göre, depremde can kaybı olmadığını, yıkılan bir yer bulunmadığını, ekiplerin sahada olduğunu bildirdi.

“HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREKİYOR”

CNN Türk yayına katılan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, ‘Mutlaka İstanbul’un altında depremin olması gerekmiyor. Bursa’daki bir deprem de İstanbul’da da etkili olabilir. Kaçınılmaz bir gerçek karşısında hazırlıklı olmamız gerekiyor.’ dedi.

“İSTANBUL’U TETİKLEMEZ”

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Şerif Barış da, “Türkiye’nin deprem üssü olduğunu hatırlatan bir sarsıntı. Biz hep aynı şeyleri söylüyoruz… Orta büyüklükte bu depremlerin olması normal. Fayın daha büyük bir deprem üretecek potansiyeli yok. Bu tür depremlerle insanların çok fazla tedirgin olmadan güvenli bir şekilde tahliye edilmeleri lazım. Bizim deprem öncesinde ev ve iş yerlerinde deprem öncesi ve sonrasında yapılacakları anlatmamız lazım. Bana göre bu normal bir deprem. Küçük artçılar sürebilir, İstanbul’u tetiklemez.” açıklamasında bulundu.