Binlerce Adayın Heyecanla Beklediği 2020 Yılı EKPSS İçin Geri Sayım Sona Erdi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Binlerce Adayın Heyecanla Beklediği 2020 Yılı EKPSS İçin Geri Sayım Sona Erdi

2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı heyecanı başladı. Binlerce adayın heyecanla beklemiş olduğu 2020 yılı EKPSS için geri sayım sona erdi.


Web Banner

EKPSS’de adaylar 60 soruya 60 dakika içerisinde cevap vermeye çalışacak. Saat 10.15’te başlayan sınavaki sorularla alakalı ÖSYM’den yapılan bilgilendirmede, “Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacaktır.

Testlerde toplam 60 soru olacak ve sınav süresi ise toplam 60 dakika olacaktır. Adayların engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun hazırlanmış testler, adayların engel durumlarına göre sınav uyarlamaları ile gerçekleştirilecektir.”

İlgili sınavın içerisinde Genel Yetenek Testinde 15 Türkçe sorusu, 15 Matematik sorusu yer alacak. Genel Kültürde ise 10 Soru Atatürk İlkeleri ve İnkilap tarihinden, 6 soru Temel Yurttaşlık Bilgisinden, 3 soru Türkiye Coğrafyasından, 6 soru Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konulardan olacak.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına dair sınav sonuçları ÖSYM tarafından 17 Aralık 2020 tarihinde ilan edileceği, adayların sınav sonuçlarına sonuc.osym.gov.tr adresinden erişebilecek.

Web Banner
Web Banner