Barış Pınarı Harekatı sona erdi! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Barış Pınarı Harekatı sona erdi!


Web Banner

Milli Savunma Bakanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanlığınca, bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Barış Pınarı Harekatı’nın bittiğini, mayın ve EYP temizliğinin devam ettiğini açıklayan güvenlik kaynakları; “Harekat bitti ama sızma, taciz ve saldırılar var. Meşru müdafa kapsamında bunlara karşılık veriliyor.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca mevcut Barış Pınarı Harekatı bölgesinin dışında yeni bir bölgenin ele geçirilmesi, orada hakimiyetin, kontrolün sağlanmasının söz konusu olmadığı belirtildi.

2 binden fazla mayın ve patlayıcı imha edildi

MSB, “Harekat bölgesinde şu ana kadar 2 binden fazla mayın ve el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.” açıklamasında bulundu.

Pençe Harekatı’nda toplam 163 terörist öldürüldü

Pençe Harekatlarıyla ilgili bilgiler veren güvenlik kaynakları; “Pençe operasyonlarında bugüne kadar 163 terörist etkisiz hale getirildi.

Pençe 1-2 operasyonları

Irak’ın kuzeyi Hakurk bölgesinde düzenlenen Pençe 1-2 operasyonlarında bugüne kadar 90 terörist etkisiz hale getirilirken 320 mağarayla 266 adet mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) tespit etkisiz hale getirildi.

Pençe 3 operasyonu

Sinath – Haftanin bölgesinde başlatılan Pençe – 3 operasyonunda bugüne kadar 73 terörist etkisiz hale getirilirken, 53 mağara ile 78 adet mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) imha edildi.” dedi.

Web Banner
Web Banner