BAKİ OLAN DEVLETTİR « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

BAKİ OLAN DEVLETTİR


 

Değerli Basın Mensupları;
Bugünlerde Sağlıkta yönetici atamaları yapılmaktadır. Bu atamalar sırasında Kamuda ehliyet ve liyakat yerine başka kriterler ön plana alındığında, sonuçlarını geçmişte ne olduğunu Türkiye Cumhuriyeti çok acı bir şekilde tecrübe etmiş olup, bu atamalara imza atan yöneticilerin de nasıl bir veballe karşı karşıya kaldıkları unutulmamalıdır.

Bizim uzun zamandır kamuda ehliyet ve liyakat meselesine yaptığımız tüm vurgularda sağlıklı bir kamu düzeninin oluşması, çalışanın ve milletin zarar görmemesi ve devletinde bir kayba uğramaması içindir. Objektif atamaların yapılması, adaletin tesis edilmesine yönelik tüm uyarılarımızda bu kapsamdadır.

Fakat biz böylesine bir hassas pencereden olaylara bakarken, son sözleşmeli yönetici atamalarında tablo yine birilerinin gönlünü hoş tutma veya bir sendikanın taleplerine göre şekilleniyor…!

Bir sendika düşünün Türkiye geneli çalışanlardan yetkiyi alacak, çalışanların yığınla sorunu varken, hitap ettiği kesim için hiç kolunu oynatmayacak, ancak söz konusu kadro olunca bir takım yerleri ve Ankara’yı su yolu yapacak, bazılarıda verilen koltukları beğenmeyecek benim hakkım daha yüksek yerler diyecek verilen yeri red edecek ! pes doğrusu. Ondan sonrada gelip kurumlarda sendikacılık yapacaksınız…!

Biz başından beri hep şunu söyledik, yönetici atamalarında ehliyet ve liyakatten uzaklaşılmasın, atanacak kişilerin sendikasına bakılmasın, verilecek görevi yapabilirmi ona bakılsın dedikçe, atamalarda maalesef yine fırsat eşitliği ortadan kaldırılıp, sonucu üzücü atamalar yapılmaktadır.

Kıymetli basın mensupları
Özellikle şunu tekrar ifade etmek istiyorum, asıl sadakat makama değil, devlete olmalıdır. Makamlar bugün var yarin yoktur, ancak Devlet ebed müddet bakidir. Türk Sağlık-Sen olarak biz ehliyet ve liyakat söylemimizden uzaklaşmayıp bu tavrımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Ancak kurumlarımızda yapılan bu ve buna benzer haksızlıkları her platformda dile getireceğiz ve getirmeyede devam edeceğiz.

M.Gökhan Şahin
Türk Sağlık Sen
Erzincan Şube Başkanı