Bakan Tekin: Çocuklar Türkçe ile ilgili projelere sahip çıktı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Tekin: Çocuklar Türkçe ile ilgili projelere sahip çıktı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkçe ve yabancı dil derslerinin değerlendirilmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkçe ve yabancı dil derslerinin değerlendirilmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, dil derslerinin çocukların ihtiyaç duydukları dört temel beceri üzerinden ölçülmesi gerektiğini belirtti. “Okuma, yazma, konuşma ve anlama becerilerini esas alarak bir değerlendirme mekanizması geliştirdik,” dedi.

Fatih’teki Yedikule Hisarı’nda düzenlenen Geleceğin Yazarları Projesi Kitap Fuarı ve İmza Günü’ne katılan Bakan Tekin, burada yaptığı konuşmada, çocukların akademik başarıları ve toplumsal mutlulukları için kendilerini istedikleri gibi ifade etmeye ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

İlkokul ve ortaokullarda Türkçe, ortaöğretim kurumlarında ise Türk Dili ve Edebiyatı dersleriyle ilgili bir dizi karar aldıklarını dile getiren Tekin, “Çocuklarımız bu derslerde daha iyi yetişsinler. Çünkü bu derslerde daha iyi yetişirlerse kendilerini daha iyi ifade edebilirler, daha başarılı olabilirler,” dedi. Ayrıca, “Sözlük Özgürlüktür” gibi projelerin bu kapsamda başlatıldığını belirtti.

Bu çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini ifade eden Tekin, özellikle Türkçe projelerine çocukların, öğretmenlerin ve idarecilerin ciddi şekilde sahip çıktığını söyledi. Geleceğin Yazarları Projesi’nde emeği geçenlere teşekkür eden Tekin, benzeri projelerin devam etmesi temennisinde bulundu.