Bakan Soylu’dan sert tepki! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Soylu’dan sert tepki!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’da açılan Hafıza Odası sergisi ile ilgili çok sert ifadeler kullandı.


Web Banner

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Deniz Feneri Derneğinin kuruluşunun 25. yılı nedeniyle Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa katılarak konuşma yaptı.

Bakan Soylu, Diyarbakır’da açılan Hafıza Odası sergisi ile sert ifadeler kullandı.

Terörün sanatı kullandığına ilk kez şahit olduğunu belirten Bakan Soylu, “Bunlardan korkulur. Sanat ötekileştirmez. Sanat terörü kendisine alet etmez. 1 buçuk 2 kilometre ileride Diyarbakır annelerini görmeden hafıza odası yapanlara sadece acıyorum.” dedi.

TERÖRÜN SANATI KULLANDIĞINA İLK KEZ ŞAHİT OLDUM

Bakan Soylu ,” Diyarbakır’da bir manzarayla karşılaştım. Bir “Hafıza odası” oluşturmuşlar. Çerçevesini de sanat diye sunmuşlar. Hafıza odasında maalesef özellikle terör örgütü ile iş tutan ve onun siyasi uzantısı ile iş tutan bir anlayışı gerçekleştirmişler. Hendek olayları da dahil olmak üzere, Kobani olayları da dahil olmak üzere oradaki terör örgütü mensuplarını orada bir noktaya almıştır. Ve sanatı istismar etmiştir. Ben ticaretin sanatı kullandığı çok gördüm. Siyasetin de sanatı  çok kullanıldığını, çok istismar ettiğini gördüm. Hatta Gezi olaylarında sanatın nasıl vandalizmin ve bu ülkenin huzurunu bozmak için istismar edildiğini ve kullanıldığını hepimiz şahit olduk. Ama ifade etmek isterim ki terörün sanatı kullandığına ilk kez şahit oldum. Bunlardan korkulur. Sanat ötekileştirmez. Sanat terörü kendisine alet etmez. 1 buçuk 2 kilometre ileride Diyarbakır annelerini görmeden hafıza odası yapanlara sadece acıyorum. Bedirhan bebeği o hafıza odası içerisinde koymadan teröre meşruiyet kazandırmaya çalışanlara sadece acıyorum. Kendisine sanatçı kisvesi altında terör örgütüne bir vesileyle terör örgütünün siyasi koluna kullandıranlara da daha fazla acıyorum” ifadelerini kullandı.

Web Banner
Web Banner