Bakan Soylu’dan ‘Kılıçdaroğlu’ çıkışı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Soylu’dan ‘Kılıçdaroğlu’ çıkışı


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

12 KASIM TATBİKATI: YENİLİKLERİMİZ OLACAK

12 Kasım’da ülke genelinde gerçekleştirilecek tatbikata ilişkin konuşan Bakan Soylu, “Her türlü saldırıya karşı Türkiye’nin hazırlıklı olması gerektiğini gösteren bir tatbikat. Bu bir deprem tatbikatı… Biz ancak tedbir alabiliriz. Kore’de yaşananları gördük, insanların nasıl sıkıştıklarını izledik. 12 Haziran’da bir tatbikat yapıyoruz. Biz ülke hazırlığı yapıyoruz. 12 Kasım 18.57 Düzce depreminin yıl dönümü. Bu depremin yıl dönümünde gerçekleştirmemizin sebebi şu.. Toplumumuzun her bir bireyine ‘biz her an bir afetle karşı karşı kalabiliriz hazırlıklı olmalıyız’ diyoruz. Çök-Kapan-Tutun tatbikatı olacak. Bu tatbikatta yeniliklerimiz var. Afet mobil uygulamamız var. Bir mesaj sistemimiz var. Evet biraz ürkütüyor ama afetin hangi saatte gelebileceğini bilmiyoruz. Sadece cep telefonlarına bir mesaj gelmeyecek. Radyolara sesli mesaj, televizyonlara alt yazı gidecek. Bir düğmeye basacağız, afet tatbikatı yapılıyor bandı çıkacak. Her afet bize bir öğreti ortaya koyuyor. Bütün milletimize çağrı yapıyorum. Hepimiz Türkiye tatbikatına katılalım. Her yerde katılalım.” dedi.

“GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLERİMİZ OLACAK”

Orman yangınlarıyla mücadeleye değinen Soylu, “Orman yangınlarında tüm afet araçlarımızı devreye koyduk. Şimdi bir adım daha atıyoruz. Sizin hava araçlarının potansiyel olarak sizin afete müdahale edebilme kabiliyetine sahip olmalı. Bizim 18 tane Mi-17 helikopterimiz var. Biz bunları trafik denetimlerinde de kullanıyoruz. Bunlara gece görüşü ve gece yangın söndürme kabiliyeti kazandırıyoruz. Elbette ki başka ülkelerden kiralamalar, satın almalar olacak. Helikopterlerden 4’üne bunları kazandırdık.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTürkiye’de ilk kez 12 Kasım’da ülke genelinde tatbikat yapılacakHaberi Görüntüle

TERÖRLE MÜCADELE: PKK CEPHANELİĞİ ELE GEÇİRİLDİ

Terörle mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Bakan Soylu, Türkiye’nin terör koridoruna izin vermemek için çaba gösterdiğini belirtti. Türkiye’de terörün arındırılacağı tarihi de açıklayan Soylu, “29 Ekim 2023’te kırsalda bir terörist kalmayacak” ifadelerini kullandı. Bakan Soylu, dün PKK’nın cephaneliğinin ele geçirildiğini belirterek,  “Uzun namlulu tüfeklerle,  22 binin üzerinde yeni fişek ele geçirdik. Dün akşam itibariyle arkadaşlar sayımlarını tamamlamış oldular. Bu mücadele devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

“ÇOK BÜYÜK BİR OLAY”

Bitlis’teki mağaranın uzun zamandan beri arandığını kaydeden Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“Çok büyük bir cephanelik var ve bizim bu cephaneliği bulmamız gerekir. Arkadaşlarımız da dün itibariyle büyük bir sevinçle biz bu cephaneliği bulduk dediler. Buradan rahat gelebilir herkese. Bu bizim için çok büyük bir olay. On binlerce mağara var orada. Terör örgütü sürekli oralarda yer değiştiriyorlar. Çünkü terör örgütlerinin Türkiye’de yaşam süresi 2 yıl. Bu yüzden Türkiye’ye gelmek istemiyorlar.”

 

KILIÇDAROĞLU’NUN ‘UYUŞTURUCU’ İDDİASI: HEZEYANLAR İÇERİSİNDE

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucuyla ilgili iddialarına yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Ana muhalefet lideri maalesef hezeyanlar içerisinde. Siyasetini iftira ve yalana dayandıran bir anlayış söz konusu. Geleneksel bir iftira ve yalan siyasetiyle, dezenformasyonla karşı karşıya olduğumuzu ifade etmeliyim.” dedi.

KİMYASAL SİLAH İDDİASI: İFTİRA

Kimyasal silah iddialarına değinen Soylu, “Bu yıl 17 Nisan 2022’de Zap’a operasyon düzenlendi, terör örgütü de kendini gizleyebilmek için bir iftirada bulunmuştur.” dedi.

“CHP-FETÖ İLİŞKİSİNİN DOSYASI VAR”

FETÖ’yle mücadeleye ilişkin elindeki kırmızı dosyayı gösteren Bakan Soylu, “Bu bir FETÖ roman. Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ilişkisini ortaya koyan. 32 basamak bir FETÖ ilişkisi. Bu dosya açılacak.” şeklinde konuştu.

 

“KILIÇDAROĞLU BUNLARI NEREDEN BAŞLATIYOR”

Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu iddialarına elindeki belgelerle yanıt veren Soylu, “Kılıçdaroğlu bunları nereden başlatıyor? Kılıçdaroğlu’nun bir sahibi var. Türkiye, devlet ve millet hassasiyetlerini kaybetmiş olanların devleti değil.” dedi.