Bakan Soylu’dan ‘Giresun’ açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Soylu’dan ‘Giresun’ açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun İl Özel İdaresi Genel sekreterinin müfettiş incelemesi sonucu ‘kum ve çakıl ocaklarının derelerdeki kontrol edilemeyen faaliyetleri’ sebebiyle görevinden alındığını sosyal medya hesabından açıkladı.


Web Banner

Bakan Soylu, bir gazetenin köşe yazısında Giresun’da meydana gelen sel felaketi sonrası bakanlık tarafından yapılan işlemlere ilişkin, eleştirel yazı üzerine açıklama yaptı.

Bakan Soylu, şunları kaydetti:

“Dereli kaymakamımız görevden alınmamış yeri değiştirilmiştir. Elazığ’da yaşanan depremden sonra başarılı çalışmalar ortaya koyan Kemaliye Kaymakamımız, Giresun’daki sel felaketinin ardından daha hızlı yol alabilmek ve yaraları daha hızlı sarabilmek için Dereli’ye görevlendirilmiş, Dereli Kaymakamız da Kemaliye’ye görevlendirilmiştir, yani iki ilçe arasında bakanlığımızın tasarrufu ile becayiş yapılmıştır. Giresun İl Özel İdaresi Genel sekreterimiz ise yaşanan sel felaketi sonrası görevlendirdiğimiz müfettişlerin talebi doğrultusunda ‘kum ve çakıl ocaklarının derelerdeki kontrol edilemeyen faaliyetleri’ sebebiyle görevinden alınmıştır.”

Web Banner
Web Banner