Bakan Selçuk: Destek 49 milyar liraya yaklaştı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Selçuk: Destek 49 milyar liraya yaklaştı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ‘Sosyal Koruma Kalkanımız ile doğrudan aktardığımız kaynağın toplam tutarı bugün itibarıyla 49 milyar liraya yaklaştı’ dedi.


Bakan Selçuk, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Konya temsilciliği ile Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen ‘Pandemi Psikolojisinde Aile’ konulu panele videokonferans yöntemi ile katıldı. Bakan Selçuk, panelde yapmış olduğu konuşmada, bu kadar hızlı yayılan salgınla mücadelenin bütün dünya için zor bir süreç olduğunu belirterek, Türkiye olarak bu süreci en az zararla atlatmak için sağlıktan eğitime, istihdamdan sosyal yardımlara kadar ayrıntılı tedbirler aldıklarını ve almaya da devam ettiklerini söyledi.

‘KORONAVİRÜS ÖDEMELERİ 6,5 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI’

Salgın sürecinde bütün hizmetleri; çalışma hayatı, sosyal güvenlik, sosyal hizmetler ve sosyal yardım olarak 4 başlık altında toparladıklarını ve salgınla mücadeleyi devam ettirdiklerini belirten Selçuk, “Temel amacımız istihdamı, personellerimizi ve işverenlerimizi beraber korumak olduğu için ‘Kısa Çalışma Ödeneği’, ‘Fesih Kısıtı’, ‘Nakdi Ücret Desteği’, ‘Normalleşme Desteği’ gibi etkin uygulamalarımızla hem personellerimizi muhafaza etmeye çalıştık hem de personelimizin ailelerini muhafaza etmeye çalıştık. Bu noktada direk olarak sunmuş olduğumuz desteğin toplam tutarı 40 milyar lirayı aştı. Sosyal güvenlik uygulamalarıyla yurttaşlarımıza destek olmaya çalıştık. Bugün hiçbir vatandaşımız sağlık hizmeti alamama gibi bir endişe taşımıyor. Covid-19 kapsamındaki bedava dağıttığı test ve tedavi hizmetleri, aşılama süreci dahil vatandaşlarımız için bir güven ve moral faktörü oluşturdu. Genel sağlık sigortası kapsamındaki bütün Covid-19 ödemelerimiz de 6,5 milyar tl’ye ulaşmış durumda” ifadelerini kullandı.

‘SOSYAL KORUMA KALKANI DESTEKLERİ 49 MİLYARA YAKLAŞTI’

Bu süreçte sosyal hizmetler anlamında da kadınları, yaşlıları, engelleri, çocukları ilk sırada olmak üzere özel politika gerektiren tüm toplum kesimlerini muhafaza etmeye, bakım ve rehabilitasyonla destek olmaya devam ettiklerini dile getiren Selçuk, “Türkiye genelinde 355 sosyal hizmet merkezimiz 1003 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımız var. Türkiye’deki tüm illerimizde ve tüm ilçelerimizde bakanlığımız tarafından finanse edilen 1003 tane sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı kanalımızla da biz bütün ihtiyaç sahiplerimize destek olmaya devam etmekteyiz. Gerek pandemi döneminde ‘Sosyal Destek Programı’mızla vermiş olduğumuz 6,4 000 000 haneye 1000’er lira, gerek aylık periyodik ödemelerle desteklediğimiz vakıflarımızla ve gerekse de ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasındaki desteklerimizle bütün ihtyaç sahiplerimize ulaşmaya çalıştık. Sosyal Koruma Kalkanımız ile direk olarak aktardığımız kaynağın toplam tutarı bugün itibarıyla 49 milyar tl’ye yaklaştı. Bütün bu desteklerin beraberinde sosyal hizmetlerimiz dışında eğitim faaliyetlerimiz ve psiko-sosyal destek hizmetlerimiz ile de halkımızın yanında olmayı sürdürdük” dedi.