Bakan Selçuk: 848 bin kişiye eğitim verdik… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Selçuk: 848 bin kişiye eğitim verdik…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,bakanlık olarak çocukların ve gençlerin daha sağlıklı gelişimini engelleyen her çeşit bağımlılığa karşı çalışmalar yaparak, sağlıklı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. 


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,bakanlık olarak çocukların ve gençlerin daha sağlıklı gelişimini engelleyen her çeşit bağımlılığa karşı çalışmalar yaparak, sağlıklı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Bakan Selçuk, “Günümüzde madde bağımlılığı, bireyin yanında aile ve toplum yapımızı da derinden etkiliyor. Gençlerimizi uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı korumak yalnızca bakanlıkların, kamu kurum ve kuruluşların değil hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

Bağımlılıkla mücadele konusuna çok önem verdiklerini söyleyen Selçuk, “Biz de bu konu da farkındalık çalışmaları yürütüyoruz. AEP çerçevesinde madde kullanım riski ve madde bağımlılığından korunma modülünü geliştirdik. Bu kapsamda 160 bini Temmuz 2018’den itibaren olmak üzere bugüne dek toplamda 297 bin kişiye eğitim verdik” diye konuştu.