Bakan Koca Koronavirüsle ilgili sonucu açıkladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Koca Koronavirüsle ilgili sonucu açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs hakkında çok önemli açıklamalarda bulunuyor. Koca “Türkiye Cumhuriyeti olarak çok önce harekete geçen ve tedbirlerini alan ülkelerden biriyiz dedi ve ekledi. Şu ana kadar Çin’de 14 bin vaka görülmüştür. Ülkemizde hastalık görülmemiştir.” dedi


Web Banner

Çin’de ortaya çıkan ve 300’den fazla kişinin ölümüne neden olan koronavirüs ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsün Türkiye’ye girme ihtimali, Çin’den getirilen Türk vatandaşlar ve son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’DE KORONAVİRÜS VAKASINA RASTLANMADI

Ülkemizde şu ana kadar Yeni Koronavirüs tanısı alan hiçbir vakamız olmamıştır. Dün ulusal laboratuvarda çalışılan örnekte de virüse rastlanmamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti olarak önceliğimiz halkımızın sağlığını korumaktır. Tüm imkanlarımızı vatandaşlarımızın sağlığı ve refahı için seferber etmiş durumdayız. Dün başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Tahliye ettiğimiz vatandaşlarımızın hiçbirinde hastalık belirtisi söz konusu değil.

TAHLİYE EDİLEN VATANDAŞLAR

Tahliye edilen kişiler uzun süredir Çin’de olup izole durumdaydılar. Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda 14 gün boyunca onların gözetim altında tutulmasına karar verilmiştir. Uçak mürettebatı dahil uçaktaki herkes hastanemizde takip edilmektedir. Şu ana kadar hepsinin sağlık durumları iyidir. Herhangi bir hastalık bulgusu da yoktur.

ÇOCUKLARI DERS BAŞI YAPACAK VELİLERE ÖNEMLİ TAVSİYE

Yarın bildiğiniz gibi okullar açılıyor. Ailelerimizin tedirgin olmasını gerektirecek bir durum olmadığını belirtmek isterim. Ancak malumunuz kış aylarındayız ve bu aylarda solunum yolu enfeksiyonlarında artış görülmektedir.

Solunum yolu enfeksiyonları öksürük ve hapşırma sonucu havaya saçılan damlacıklarla bulaşmaktadır. Bu yüzden velilerimizin dikkatini çekme ve alınması gereken bazı tedbirleri hatırlatmak istiyorum.

Okullarda kış ayları da dahil sınıflar ve diğer alanlar sık havalandırılmalıdır. Eller sık yıkanmalı, kirli eller ile göz, burun ve ağıza dokunmaktan kaçınılmalıdır.

Özellikle öksürme ve hapşırma sonrasında ellerin su ve sabun ile iyice yıkanması önemlidir. Öksürüldüğünde veya hapşırıldığında ağız ve bunu mendil, mendil bulunmadığı durumlarda dirsek içi ile kapatılmalıdır.

Kağıt mendil kullandıktan sonra çöp kovasına atılmalı ve eller yıkanmalıdır. Solunum enfeksiyonu olan öğrencilerin evde istirahat etmesine özen gösterilmelidir. Hastalık döneminde bol sıvı tüketilmeli, beslenmeye dikkat edilmeli, özellikle taze meyve ve sebze tüketilmelidir.

Bilim kurulunca hazırlanan bilgilendirme notları Milli Eğitim Bakanlığımız aracılığı ile tüm velilerimize ulaştırılacaktır. Son olarak tekrar vurgulamak isterim ki bugüne kadar hiçbir vatandaşımızda yeni bir korona virüs görülmemiştir.

Web Banner
Web Banner