Bakan Bilgin, Memur-Sen heyeti ile görüştü! Memura ek zam talebi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Bilgin, Memur-Sen heyeti ile görüştü! Memura ek zam talebi


Yeni asgari ücret açıklandı. Sırada milyonlarca memur ve emeklisinin yeni yılda alacağı zam oranı var. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oran netleşecek.

class=”medyanet-inline-adv”>

Toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon üzerinden hesaplanan enflasyon farkı, memur ve emeklisinin maaşına yansıyacak. Temmuz ile kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 14,04 oldu. Söz konusu oranlara ilaveten bir refah payının uygulanıp uygulanmayacağı da merak konusu.

Kesin rakamlar 3 Ocak’ta açıklanacak enflasyon rakamlarıyla netleşecek. SSK ve Bağkur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranına göre maaş zammı alacak.

Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen’e bağlı 11 sendikanın temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakanlıktaki görüşmede, sendika temsilcileri memur maaşlarına refah payı ve iyileştirme talep mecidiyeköy escort ediyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

MEMUR-SEN’DEN AÇIKLAMA

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın görüşmenin ardından şu ifadeleri kullandı: “Yerel yönetimlerde işten atılan 5393’e tabi sözleşmeli memurların yeniden işe kavuşturulması talebinde bulunduk. 4a kadrosuna alınacak kardeşlerimizin konumuna uygun işe alınmasını talep ettik.

Ek gösterge konusunda memnuniyetimiz ifade ettik. Adaletin tamamen sağlanması konusunda beklentimizi ifade etme fırsatı bulduk.

Kamu görevlileri aldıkları ücreti kaybediyor. Verginin yüzde 15’e sabitlenmesini istedik. Büyük şehirlerde kira harcamaları zorluyor. Memur maaşlarının yükseltilmesine yönelik ihtiyacımızı talep ettik.

EK ZAM HAKKINDA

Ekonomik göstergeler sonucu asgari ücretteki iyileştirmedeki ihtiyacının burada da yapılması gerekiyor. İstiyoruz ki kamu görevlilerinin durumu görülsün. Ek bir zammın yapılması zaruret.

Memur olarak Ek Zam bekliyoruz. Oran konusunda tartışmalara girilmedi. Asgari ücreti artırmaya neden olan sebepler memurlar için de geçerli. Bakanlık çalışmaların devam ettiğini belirtti. Biz temel konuları paylaştık.Vergi diliminin sabitlenmesini, bu sebepten dolayı gelir kaybının yaşanmamasını istiyoruz.

Ya matrahları yükselterek ya da verginin sabitlenmesi gibi yöntemle gelir kaybı önlenebilir. Biz çalışma bakanımızla yaptığımız görüşme gibi bakanlarımızla da görüştük. Biz talebi ilettik. Bundan sonrasını ekonomi yönetimi ve maliye bakanımız değerlendirecek.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR4 soru 4 cevap! Geri sayım başladı: EYT’li vatandaşın maaşı ne olacak? Haberi Görüntüle