Avrupa’da İslam düşmanlığı sosyal medyada arttı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Avrupa’da İslam düşmanlığı sosyal medyada arttı

Uluslararası kuruluşların hazırladığı raporlarda, Avrupa genelinde Müslüman karşıtı eylemlerin 2020 yılında artış gösterdiği tespit edildi.


BM İnsan Hakları Konseyinin geçen yıl yayımladığı raporda da Müslümanlara yönelik nefret suçlarının, özellikle sosyal medyada büyük oranda arttığı vurgulandı.

Artışın Avrupa ülkelerinde gözlemlendiği ve Avusturya, Belçika, Danimarka, Almanya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Hollanda ve İngiltere’de Müslüman toplulukların her geçen gün daha fazla nefret söylemlerine maruz kaldığı belirtildi.

Konseyin raporunda, sosyal medya platformu Facebook’un, Müslüman karşıtı nefret söylemlerinde en kilit araç olarak kullanıldığı tespiti yer aldı.

Raporda, Batı Avrupa ülkelerinde İslam karşıtı eylemlerin internet ortamının yanı sıra sosyal hayatta da yaygınlaştığına dikkat çekildi ve bazı ülkelerde kadınların, dini inancı gereği giydiği kıyafetlerle eğitim görmesinin yasaklanması örnek gösterildi.

Büyük skandal: 'Türkiye'ye gitme zamanı geldi, burada istenmiyorsunuz' diyerek saldırdılarBüyük skandal: ‘Türkiye’ye gitme zamanı geldi, burada istenmiyorsunuz’ diyerek saldırdılar

Avrupa'da 'medya ve siyaset' İslamofobik saldırılara araç olduAvrupa’da “medya ve siyaset” İslamofobik saldırılara araç oldu

MÜSLÜMANLAR ENDİŞELİ

Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatının hazırladığı “Müslüman Karşıtı Nefret Suçlarını Anlamak: Müslüman Toplulukların Güvenlik İhtiyacı” raporunda, İslam karşıtlığının fiziksel, duygusal ve psikolojik etkileri incelendi.

İslam karşıtı saldırıya maruz kalan kişilerin günlük hayatta korku ve endişelerinin arttığı, daha fazla güvenliğe ihtiyaç duyduğu gözlemlendi.

Avrupa genelinde artan İslam karşıtı eylemlerin, Müslüman toplulukların camiye gitmekten korkması ve Müslüman kadınların dini kıyafet giymekten çekinmesi gibi sonuçlar getirebileceği belirtildi.