Aşılama programı aralık itibarıyla devreye giriyor! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Aşılama programı aralık itibarıyla devreye giriyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘Sağlık Bakanlığımız yakında açıklamaya başlayacak. Çok büyük bir aşılama programını aralık itibarıyla devreye alıyoruz dedi.


Web Banner

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dijital ortamda gerçekleştirilen 10. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’ne katıldı.

Tüm dünyada pandeminin tekrar yükselmeye başladığını aktaran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy , “Vaka sayıları tüm dünyada ve Avrupa’da, Türkiye’ye pazar oluşturan ülkelerde hızla artmaya başladı. Aşı çalışmalarını devlet olarak yakinen takip ediyoruz. Sağlık Bakanlığımız yakında açıklamaya başlayacak. Çok büyük bir aşılama programını aralık itibarıyla devreye alıyoruz. Yakın tarihte hızlı şekilde bu aşılama operasyonuna başlanacak. Hızlı aşılamayla toplumun bağışıklığını birkaç ay içinde sağlayacağımızı düşünüyoruz. Lütfen 2021’den umudunuzu kesmeyin, umutlu olun. Bu aşılamayla birlikte vaka sayılarında çok hızlı düşüşü birkaç ay sonra yakalayacağız” dedi.

TV ve dijital tanıtıma önem vereceklerini ifade eden Bakan Ersoy, “TV yoğun yolcu aldığımız pazarlarda en etkili mecra. Bu ülkelerle anlaşmalar devam edecek. Güvenli Turizm Sertifikası programımız iyi bir disiplinle uygulanan ve dünyada örnek gösterilen bir sertifikasyon sistemi oldu. Bu programın hazırlanıp hayata geçmesindeki arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. En başarılı örneklerden biri olduk” diye konuştu.

 

Web Banner
Web Banner