Asgari Ücrete Temmuz ayında ikinci zam yapılacak mı? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Asgari Ücrete Temmuz ayında ikinci zam yapılacak mı?


Asgari Ücrete temmuz ayında ara zam yapılacak mı sorusu merak edilen konu başlıkları arasında yer almaya devam ediyor. 2022 yılı başında asgari ücrete son yılların en yüksek zammı yapılmış mevcut olan 2.825 lira 90 kuruşluk asgari ücret 4 bin 253 lira 40 kuruşa yükselmişti. Enflasyonun yeni yıl ile birlikte Türkiye başta olmak üzere dünya genelinde yüksek seyretmesi artan enerji ve gıda maliyetleri nedeniyle paranın alım gücünün düşmesi nedeniyle temmuz ayı içerisinde bir ara zam beklentisi çalışanlarda oluştu. Konuya ilişkin farklı görüşler olsa da henüz asgari ücret konusunda net bir açıklama yapılmadı. Peki 2022 Asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA ZAM GELECEK Mİ?

Konuya dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete temmuz zammının gündemde olmadığını dile getirmişti. MKYK sonrasında açıklama yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik ise “Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir.” ifadelerini kullanmıştı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Mart ayı içerisinde Temmuz ayında asgari ücrete bir ara zam olur mu sorusu sorulmuş Cumhurbaşkanı Erdoğan o soruya şu yanıtı vermişti; “Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir.” ifadesini kullanmıştı.