Artık Mobil Cihazlarımızı Kullanmak İçin SIM Kart Almamız Gerekmeyecek « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Artık Mobil Cihazlarımızı Kullanmak İçin SIM Kart Almamız Gerekmeyecek

E-SIM fiziksel sim kartların yerini alacak yeni teknoloji. Türkiye Bilişim Vakfı Yürütme Kurulu Üyesi Dr. R. Erdem Erkul, “Artık mobil cihazlarımızı kullanmak için SIM kart almamız gerekmeyecek.”


Türkiye Bilişim Vakfı Yürütme Kurulu Üyesi Dr. R. Erdem Erkul, “Operatörlerden aldığımız kod ile data transferini sağlayabileceğiz. Şu an bu teknoloji Türkiye’nin de dahil olduğu 47 ülkede kullanıma sunulmuş durumda.

Türkiye bu teknolojiyi yerli ve milli olarak adapte etmiş ülkeler arasında yer almakta. Plastik atıklarda inanılmaz bir azalma olacak. Yüzde 70’i nesnelerin interneti dediğimiz akıllı cihazlarımızla kullanılabilecek.

Akıllı telefonlar, saatler, arabalar, yüzükler evimizde kullandığımız tüm uygulamalarda kullanılacak. Yüzde 30’u tüketici interneti dediğimiz laptop, tablet gibi cihazlarda kullanılmaya devam edecek.”

VERİMLİLİK VE SAĞLIK

2027 yılında 24.96 milyar dolarlık pazar getirisi olacak teknolojinin altını çizen Erdem Erkul, “Sanayi üretiminde ciddi verimlilik sağlayacak. Tek bir e-SIM’ aynı anda telefonumuzda, tabletimizde, laptopumuzda ve arabamızda kullanabiliyor olacağız.

Bu üreticiler ve tüketiciler için çok önemli faktör olacak. Yerli imkanlar ile adapte edilebilen bu teknoloji çok kıymetli. Bir kaza geçirilmesi halinde e-SIM ile acil çağrı ile ambulansa haber verebileceğiz.

Akıllı saatimizde bu teknoloji olduğundan internet aramamıza gerek kalmayacak. Hastalık durumunda doktorumuza ve ambulansa haber verebilecek teknolojiye sahip olacağız.”

ÇEVRE DOSTU

E-SIM üzerine açıklamalar yapan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Yüzde 100 yerli teknoloji ile e-SIM üreten dört ülkeden biri olduk.

Biz de Türk Telekom olarak kendi altyapımızı bu yeni teknolojiye hazır hâle getirdik ve ülkemizde kurulan sunucular ile entegrasyon süreçlerimizi tamamladık.
Çevre dostu ve güvenli teknoloji e-SIM ile bireysel ve kurumsal müşteri deneyimini zenginleştirmeye devam edeceğiz.

Kurumsal müşterilerimiz için özellikle otomotiv alanında sunduğumuz e- Call hizmeti ve bağlantılı araçlara yönelik çalışmalarımız; yerli e-SIM ile hızlanarak devam edecek.”

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun SIM teknolojilerini destekleyen sistemlerin kurulumu ve cihazlarda kullanımı kapsamındaki kurul kararlarına uygun olarak, tamamen yerli ve milli olarak üretilen e-SIM teknolojisi, kullanıcılara dijital bir deneyim sunuyor.

Dijital yapısı sebebiyle kaybolma ve çalınma riskleri taşımayan ve fiziksel bir SIM karta ihtiyaç olmadığı için birden fazla aboneliğe sahip olan kullanıcıların kart değişimi gereksinimini ortadan kaldıran e-SIM, aynı zamanda çevre dostu olma özelliği de taşıyor.

Türk Telekom’un hem bireysel hem kurumsal müşterileri, mevcut SIM kartlarını bu teknolojiyi destekleyen cihazları için ek ücret ödemeden eSIM ile değiştirebilecekler. Ayrıca kullanıcılar yeni aboneliklerde e-SIM’ tercih edebilecekler.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx