Kamuya 63.257 işçi ve memur alınacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kamuya 63.257 işçi ve memur alınacak

Kamu kurumları, personel ihtiyaçlarını karşılamak için geniş çaplı bir alım sürecine hazırlanıyor. 19 kamu kurumu tarafından yapılacak toplam 63.257 işçi ve memur alımı için başvuru detayları ve şartlar Resmi Gazete’de yayımlandı.


Kamu kurumları, personel ihtiyaçlarını karşılamak için geniş çaplı bir alım sürecine hazırlanıyor. 19 kamu kurumu tarafından yapılacak toplam 63.257 işçi ve memur alımı için başvuru detayları ve şartlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Farklı eğitim seviyelerinden alım yapılacak

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için çeşitli kadrolar açıldı. Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı gibi büyük kurumlar personel alımı yapacaklar arasında yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak

Sağlık Bakanlığı, yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edecek. 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip olmak üzere geniş bir yelpazede personel alımı gerçekleşecek.

Milli Savunma Bakanlığı 25 bin uzman erbaş alımı yapacak

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 25 bin uzman erbaş alımı gerçekleştirecek. Piyade, tank, topçu, hava savunma, istihkam, muhabere, ulaştırma, bakım, ikmal, mühimmat, sıhhiye ve veteriner sınıflarında kontenjanlar belirlendi. Başvurular, 30 Haziran 2024 tarihine kadar bakanlığın internet sitesinden yapılabilecek.

Adalet Bakanlığı 50 idare memuru öğrencisi alacak

Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü için 50 idare memuru öğrencisi alımı yapacak. Başvurular, 28 Haziran 2024 tarihine kadar sürecek.

Jandarma Genel Komutanlığı çeşitli branşlarda 15 memur alacak

Jandarma Genel Komutanlığı, Arapça ve İspanyolca bilen mütercimler, veteriner, çevre mühendisi, sosyolog ve hizmetli pozisyonlarında toplam 15 memur alımı yapacak. Başvurular, 30 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecek.

YÖK bünyesine 15 sözleşmeli personel alımı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), şoför, aşçı yardımcısı, büro personeli, tekniker ve koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonlarında toplam 15 sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurular, 28 Haziran 2024 tarihine kadar sürecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 36 zabıta memuru alacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 erkek ve 3 kadın olmak üzere toplamda 36 zabıta memuru alımı yapacak. Başvurular, 28 Haziran 2024 tarihine kadar kabul edilecek.

Karabağlar Belediyesi 8 zabıta memuru alacak

Karabağlar Belediyesi, Adalet, Özel Güvenlik ve Koruma, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma gibi ön lisans programlarından mezun 8 zabıta memuru alacak. Başvurular, 26 Temmuz 2024 tarihine kadar sürecek.

Atabağı Belediyesi tekniker kadrosu için memur alacak

Atabağı Belediyesi, inşaat, inşaat teknikerliği veya inşaat teknolojisi alanlarında 1 memur alımı yapacak. Başvurular, 26 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek.

Üniversiteler de personel alımı yapacak

Kafkas Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Harran Üniversitesi de çeşitli branşlarda toplamda 189 sözleşmeli personel alımı yapacak.

EÜAŞ 251 işçi alımı yapacak

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), 121 makine teknisyeni, 98 elektrik teknisyeni, 7 elektronik teknisyeni, 12 kimya teknisyeni, 8 eski hükümlü teknisyen ve 5 engelli büro işçisi alımı gerçekleştirecek. Başvurular, 30 Haziran 2024 tarihine kadar sürecek.

EGM 10 öğretim elemanı alacak

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı, İngilizce alanı için 10 öğretim görevlisi alımı yapacak. Başvurular, 8 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx