Altın parladı, Bitcoin fırladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Altın parladı, Bitcoin fırladı

Bu haber 05 Aralık 2023 - 11:04 'de eklendi ve 134 kez görüntülendi.

AFP’ye konuşan analistlere göre altın, Ortadoğu’daki çalkantının etkisiyle de yükseldi. Interactive Investor’un Yatırım Başkanı Victoria Scholar, “Sallantılı küresel ekonomik ortam ve İsrail – Hamas çatışmasıyla ilgili endişeler, yatırımcıların altın gibi güvenli liman varlıklarına olan talebini artırdı. Ayrıca, Fed’in gelecek yıl faiz indirimine ilişkin beklentiler, üç ayın en düşük seviyelerinde işlem gören ABD doları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturarak altının çekiciliğini artırdı” dedi.

40 BİN DOLARI AŞTI

Fed Başkanı Jerome Powell’ın cuma günü bir yıldan fazla süren faiz artışlarının ardından “kısıtlayıcı bölgeye girildiğini” söylemesi, para politikasının gevşetileceğine dair beklentiyi artırdı.

Öte yandan dünyadaki en yaygın kripto paralardan Bitcoin geçen yıl mayıstan bu yana ilk kez 40.000 doların üzerini gördü. AFP dünkü yükselişin ABD’nin yakında Bitcoin’in daha geniş ticaretine izin vereceği umutlarıyla desteklendiğini yazdı.

Bitcoin, ABD’de düzenleyici kurumların borsada işlem gören fonların (ETF’ler) oluşturulmasına izin vereceği yönündeki beklentilerin artmasıyla birlikte bu yıl neredeyse yüzde 150 yükseliş kaydetti. AFP’nin haberine göre böyle bir adım, bireysel yatırımcıların doğrudan satın almadan Bitcoin’e yatırım yapmasına olanak tanıyabilir. Bitcoin dün 40.700 doların üzerinde işlem gördü. Haberde, “Kripto para 2020’deki neredeyse 69.000 dolarlık rekor değerinin oldukça altında kalsa da bu yükseliş, kripto endüstrisini sarsan büyük skandallar ve çöküşlerin ardından bir toparlanmaya işaret ediyor” denildi.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN