AKOM, İstanbul için turuncu kodlu uyarı yayımladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

AKOM, İstanbul için turuncu kodlu uyarı yayımladı

Beklenen kar ve soğuk havanın yarından itibaren kente giriş yapacağının belirtildiği açıklamada özellikle cumartesi ve pazara dikkat çekildi. Kurum, bölge bölge kar kalınlığı için de tahminlerini paylaştı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) megakent İstanbul için uyarı üstüne uyarı vermeye devam ediyor.

Son yapılan turuncu kodlu uyarıda yarın kentte yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışların, öğle saatlerinden itibaren şehir  merkezi dışında kalan yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, gece saatlerinden itibaren ise il genelinde kar şeklinde etkili olacağı bildirildi.

Açıklamanın devamında sonraki 3 güne dikkat çekildi ve şu şekilde tahminlerde bulunuldu:

“Perşembe aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışının cuma erken saatlerden itibaren şiddetini arttıracağı, cumartesi ve pazar günleri boyunca kuvvetli, yer yer yoğun şekilde etkili olmaya devam edeceği öngörülüyor.

Önümüzdeki bir hafta boyunca etkili olması beklenen dondurucu soğuk hava ve kar yağışı nedeni ile sıcaklıkların 3-4 gün boyunca 0°C civarı ve altında seyretmesi bekleniyor. Bu nedenle, vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir”

İLÇE İLÇE KAR KALINLIĞI

Öte yandan AKOM’un tahminlerine göre kar kalınlığı bölgelere göre değişecek:

  • E-5’in güneyinde (merkez ilçeler) 5-15 cm,
  • E-5 ile TEM arasında 10-30 cm,
  • TEM’in kuzeyi ve yüksek kesimlerde 20-40 cm,
  • Kuzey bölgelerde ve yüksek rakımlı yerlerde 40 cm ve üzeri kar örtüsü oluşacak.

VATANDAŞLAR DİKKAT! SAKIN TRAFİĞE ÇIKMAYIN

AKOM, kamu kurumları ve vatandaşların gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirterek zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması, araçlarda kış lastiği ve zincir bulundurulması, su, doğalgaz ve elektrik tesisatlarının korunması ve sokakta kalanlar için sıcak barınak ile canlılar için yiyecek temin edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Hava koşullarının İstanbul’da en az bir hafta boyunca etkili olacağı beklenirken gelişmelerin AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü duyurularından takip edilmesi tavsiye edildi.

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri