Whatsapp, AB Ülkelerine Ayrıcalık Tanıdı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Whatsapp, AB Ülkelerine Ayrıcalık Tanıdı

WhatsApp’ın kullanıcılarına yönelik “zorunlu güncelleme” kararından sonra, uygulama mağazalarında alternatif mesajlaşma uygulamaları görmeye başladı.


Apple’ın uygulama mağazası olan App Store’da, Türkiye’de en çok indirilen mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sırada yerini “Telegram Messenger” yer aldı.

İkinci sırada, Tesla ve SpaceX Üst Yöneticisi Elon Musk’ın WhatsApp’a karşılık önerdiği “Signal” uygulaması bulunurken, WhatsApp üçüncü sıraya geriledi.

WhatsApp’dan hemen sonra Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli anlık mesajlaşma uygulaması BiP listenin üst sıralarında kendisine yer buldu.

Android’in uygulama mağazası Play Store’da en çok indirilen mesajlaşma uygulaması Telegram Messenger oldu.

WhatsApp, Play Store’da ikinciliğe gerilerken, onu yerli uygulama BiP takip etti. Turkcell’in paylaştığı verilere göre, tüm uygulama mağazaları üzerinden BİP’i indiren kişi sayısı 100 bini geçti.

Güncellenen koşullarını ve gizlilik ilkesini 8 Şubat’ tarihine kadar onaylamayan kullanıcıların uygulamayı kullanamayacağını açıklayan WhatsApp, Avrupa Birliği ülkelerindeki kullanıcıların bu durumdan etkilenmeyeceğini duyurdu.

Belirtilen ülkelerdeki kullanıcıların verilerinin reklam ve benzeri amaçlarla Facebook’un şirketleriyle paylaşılmayacağı söylendi.

WhatsApp, güncellemeden etkilenmeyecek kullanıcıların olduğu bölgeyi Avrupa Bölgesi olarak tanımlasa da belirtilen ülkeler arasında sadece Avrupa Birliği’ ülkeler yer alıyor.