3 ilden karantina kararları « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

3 ilden karantina kararları

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bir sokak, Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde iki köy ve ​Karabük’ün Eskipazar ilçesinde bir köy yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.


Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir sokakta karantina uygulaması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Denizevler Mahallesi 4041. Sokak’ta pozitif vaka ve bunlarla temaslı kişiler olduğu tespit edildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca sokağın karantina altına alınmasına karar verildi.

Emniyet ekiplerinin giriş ve çıkışında önlem aldığı sokakta yaşayanların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacak.

SIVAS’TA İKİ KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde iki köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınının vatandaşların hayatını tehdit etmesini engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla Yıldızeli ilçesine bağlı Çete ve Aşağı Subaşı köylerinin, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, karantina nedeniyle köylere giriş ve çıkışların yasaklandığı kaydedildi.

KARABÜK’TE BiR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde bir köyün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alınacağı bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun, Bayındır köyünde Kovid-19 testi pozitif çıkanların ve temaslıların sayısının artması nedeniyle bu geceden itibaren 14 gün karantina tedbirinin uygulanmasına karar verdiği belirtildi. 

Köye giriş ve çıkışların sınırlandırılacağı kaydedildi.