27 öğrenci ve 1 öğretmen hastaneye kaldırılmıştı… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

27 öğrenci ve 1 öğretmen hastaneye kaldırılmıştı…

Bursa’daki bir ortaokulda rahatsızlanan 27 öğrenci ile 1 öğretmen, hastaneye kaldırıldı. Öğretmen ve öğrencilerdeki rahatsızlığının kaynağının belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada


Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi’ndeki Meral-Muammer Ağım Ortaokulu’nda bazı öğrenciler, rahatsızlandı. Kötü kokuyla birlikte nefes darlığı ve kusma şikayetleri görülmeye başlandı. Okul yetkililerinin ihbarı üzerine ambulanslar sevk edildi. Rahatsızlanan öğrencilerden 9’u Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne, 10’u Bursa Şehir Hastanesi’ne, 8 öğrenci ve 1 öğretmen ise Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Öğrencilerin herhangi bir gazdan etkilenmiş olabileceği üzerine okula AFAD ekipleri çağrıldı. Okulda incelemelerde bulunan AFAD ekipleri ölçümlerini tamamlarken ilk belirlemelere göre herhangi bir gaz ya da kimyasala rastlamadı.

Yaşanan olayın ardından okuldaki tüm öğrenciler evlerine gönderildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: 78 ÇOCUĞUN TEDAVİSİ YAPILDI

Bursa’da bir ortaokulda rahatsızlanan öğrencilerle ilgili olarak Bursa Valiliği açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, “26.12.2019 günü saat 13.50 sıralarında Nilüfer ilçemiz 19 Mayıs Mahallesi Meral Muammer Ağım Ortaokulu’ndan Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne öksürme, bulantı şikayetiyle 6 çocuğun intikal ettirildiği haberi üzerine olayın meydana geldiği yere emniyet birimleri intikal etmiştir. İsmi geçen okul bahçesinde nereden geldiği ve sebebi belli olmayan bir nedenden ötürü çocukların fenalaştığı anlaşılmıştır. Şu ana kadar ilimizde bulunan Üniversite Hastanesi’ne 17, Dörtçelik Hastanesi’ne 32, Şehir Hastanesi’ne 19, Şevket Yılmaz Hastanesi’ne 8, Medicabil Hastanesi’ne 2 öğrencimiz ambulanslarla sevk edilmiş ve şu ana kadar 78 çocuğun tedavisi yapılmış olup hayati tehlikelerinin olmadığı anlaşılmıştır. Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından belirtilen yerde yapılan incelemede herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır. Konunun her yönüyle aydınlatılması için araştırmalar devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.