24 Kasım Öğretmenler Günü Resmi Yazısı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

24 Kasım Öğretmenler Günü Resmi Yazısı


Milli Eğitim Bakanlığı 24 Kasım Öğretmenler Günü Resmi Yazısını gönderdi.

İşte o resmi yazı:

-Bakanlığımız koordinesinde yapılacak olan 24 Kasım Öğretmenler günü kutlama ve etkinlikleri, 2023 eğitim vizyonunun ana aktörü olan öğretmenlerin ve öğretmenlik mesleğinin toplumdaki algısının yükseltilmesine katkı sağlayacak, moral ve motivasyonlarını artıracak, birlik ve beraberliğini pekiştirecek programlarla, yurt içinde ve dış temsilciliklerimizde; Covid-19 salgınının en aza indirilmesi, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zaafiyete uğratmayacak şekilde ilgi (a) yönetmelik ve ilgi genelge (b) genelge hükümleri doğrultusunda kutlanacaktır.

İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerince 24 Kasım günü gerçekleştirilecek çelenk sunma töreni, sosyal mesafeye dikkat edilerek asgari personelle gerçekleştirilecektir. Ulaşım ve salgının seyri nedeniyle çelenk koyma töreni yapılamayacak il, ilçelerde mülki amirin talimatına göre hareket edilmesi gerekmektedir.

24 Kasım öğretmenler günü salon programları mümkün olduğunca açık alanda, temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına uygun şekilde kutlama kurullarınca uygun görülen sınırlı sayıda katılımcı ile icraa edilebilecektir.

Ayrıca ilgi (b) genelgenin 16. maddesi uyarınca il temsilcisi öğretmen olarak belirlenen öğretmenler, covid-19 salgınına yönelik alınan tedbirler doğrultusunda Ankara’da gerçekleştirilecek törenlerde yer almayacak, temsilci öğretmenler ile çevrimiçi bağlantı gerçekleştirilecektir.

Doç. Dr. Adnan Boyacı
Bakan A.
Genel Müdür