Ziraat Bankası üniversite kuruyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ziraat Bankası üniversite kuruyor


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ziraat Bankası’nın girişimi ile ziraat, finans ve teknoloji unsurlarını bir araya getirecek şekilde bir üniversite kurulacağını söyledi. Ziraat Bankası’nın Ankara Ulus’ta bulunan Tarihi Genel Müdürlük Binası’nda Ziraat Bankası Bankacılık Okulu’nun Yeni Eğitim Dönemi’nin açılış töreninde konuşan Bakan Şimşek şunları kaydettii:

“Teknolojinin gelişmesi ve finansal küreselleşmeyle birlikte dünyanın her yerine ulaşılabilirlik ve iletişimin öneminin giderek arttığı bir dönemden geçiyoruz. 4 saatlik uçuş mesafesinde 1,6 milyar nüfus, 30 trilyon dolarlık ekonomik büyüklük ve 8 trilyon dolarlık ticaret hacmine erişim imkânıyla İstanbul Finans Merkezi, küresel finans açısından önemli bir cazibe merkezi potansiyeline sahiptir. Söz konusu potansiyeli gerçeğe dönüştürecek en önemli unsurlardan bir tanesi de dünya ile rekabet ederek, geleceği yönlendiren nesillerin bankacılık sektörümüzde çalışmasıdır. Ziraat Bankası’nın girişimi ile ziraat, finans ve teknoloji unsurlarını bir araya getirecek şekilde kuracağımız üniversite ile bu konuda çok önemli bir adımı daha atıyoruz.”

‘Temellerini atıyoruz’

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar da şöyle konuştu:

“Yeni dönemde 157 bankacı adayının eğitim alacağı Ziraat Bankası Bankacılık Okulu’nun kökleri 1926 yılında kurulan “Ameli Bankacılık Mektebi”ne dayanıyor. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılını, bankamızın da 160. yaşını kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Biz Ziraat Finans Grubu olarak, sadece karlılığı esas alan bir işletme mantığıyla asla çalışmadık ve çalışmayacağız. Kamusal vakarla hareket eden, ülkemizin bilançosunu ve kamu yararını önceleyen bir strateji ile faaliyetimizi sürdürürken, özel sektör esnekliği, profesyonelliği ve dinamikliği ile yolumuza devam ediyoruz. Bu bağlamda bankamızın 160 yıldır ekonomi ve finans sektörünün yanı sıra kültür-sanat, spor, eğitim vb. alanlarda verdiği desteği bir adım daha öteye taşıyacak olan üniversitenin temellerini atıyoruz. Bu amaçla kurduğumuz Ziraat Bankası Eğitim Vakfı, aralık ayı başında düzenlenecek “Bankacılığın Geleceği” konulu uluslararası sempozyum ile de akademik alanda katkı sunmaya başladı.”

Müfredat her yıl yenileniyor

Genç bankacı adaylarını iş hayatına kazandırmak, ulusal ve uluslararası alanda tanınan ve tercih edilen bir eğitim markası olma vizyonuyla kurulan Ziraat Bankası Bankacılık Okulu’ndan bugüne kadar ulusal ve uluslararası arenada birçok bankacı ve ekonomist mezun oldu. Adaylar, sektör gelişmeleriyle her yıl yenilenen müfredat doğrultusunda eğitim görüyorlar. Programda, mesleki eğitimler, koçluk, pekiştirme ve işbaşında eğitim uygulamaları yer alıyor. Ziraat Bankası Bankacılık Okulundan mezun olan öğrenciler, Ankara Üniversitesi ile yapılan işbirliği kapsamında yüksek lisans diplomasına da sahip oluyor.