YÖK’ten Flaş Soruşturma « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

YÖK’ten Flaş Soruşturma

Üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerden 500’er dolar para alındığı ortaya çıktı. YÖK soruşturma başlattı.


Sakarya Üniversitesi, kayıt yaptırmak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerden 500’er dolar toplandığı iddia edildi. Skandal, MÜSİAD’ın Endonezya Temsilciliği’ne yapılan şikayet ile ortaya çıktı.

İddiaya göre; Endonezyalı öğrencilerden, üniversitenin öğretim üyeleri üye ve yöneticisi oldukları Sakarya Üniversitesi Mensupları ve Mezunları Derneği adına 500 dolar bağışta bulunmaları istendi.

Endonezyalı öğrenciler durumu, kendilerine aracılık yapan MÜSİAD Endonezya Temsilciliği’ne şikayet etti.

MÜSİAD yaşananları Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) bildirdi. Öğrencilerden bağış alındığına yönelik belgeler, şikayet dilekçesiyle YÖK’e gönderildi.

YÖK, iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

REKTÖR BİZ DE BAKIYORUZ

Skandalla alakalı açıklamada bulunan Rektör Fatih Savaşan, soruşturmayı doğruladı ve “Zorunlu bağış söz konusu değil. Gönüllü olarak bağış olabilir. Dernek, bağışlarla alakalı bilgileri açıklamak zorunda değil.

Savcılık marifetiyle istenebilir. YÖK’e gereken bilgiler verilir. Ben zorunlu bağış olduğuna ihtimal vermiyorum ama biz de bakıyoruz.