YKS geç başvuru ne zaman? TYT, AYT, YDT geç başvuru ücreti… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

YKS geç başvuru ne zaman? TYT, AYT, YDT geç başvuru ücreti…


Öğrencilerin eğitim hayatlarına devam edecekleri üniversiteyi belirleyeceği YKS için geç başvuru günü yaklaştı. ÖSYM AİS sistemi üzerinden yapılan başvurular için anlaşmalı bankalar her bir sınav oturumu için ayrı ücret yatırılması gerekiyor. YKS geç başvuru işlemleri , 7 Mart 2024 Perşembe günü sonuna dek devam edecek.

YKS GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN?

YKS geç başvuru 5 Mart ile 7 Mart 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek.

TYT, AYT, YDT GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

YKS geç başvuru ücreti belli oldu. YKS geç başvuru ücreti yüzde 50 arttırımlı olacağı için; TYT sınav ücreti 442,5 Lira, AYT sınav ücreti 442,5 Lira, YDT sınav ücreti 442,5 lira olarak belirlendi.

TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 1.327 Lira başvuru ücreti yatıracak.

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formu başvuru süresi içerisinde, ÖSYM’nin ​​internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuzların ve satışı yapılmayacaktır.

Aday başvurularını, 1 Şubat 2024 tarihinde ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin ​​adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Başvurusu’ndan yapabileceksiniz.

YKS İÇİN BAŞVURU SAYISI 3 MİLYONU AŞTI

YKS’ye bu yıl 26 Şubat’a kadar 3 milyonun üzerinde başvuru yapıldı. Geçen sene 17-18 Haziran’da yapılan 2023 YKS’ye 3 milyon 498 bin 18 aday başvurmuştu.

Aday sayısına ilişkin net bilgi geç başvuruların tamamlanmasının ardından belirlenecek. 

YKS kapsamında, ilk olarak 8 Haziran Cumartesi Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran Pazar sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda da Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak. 

YKS NE ZAMAN? TYT, AYT NE ZAMAN?

YKS TYT sonuçta 8 Haziran 2024’de, AYT ve YDT kayıtları ise 9 Haziran 2024’de düzenlendi.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacak.