Yerli savunma sanayii için dev adım! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yerli savunma sanayii için dev adım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği Milli Teknoloji Hamlesi için Türkiye adım atmaya devam ediyor. Özellikle son dönemde dünyada büyük yankı uyandıran İHA ve SİHA’ları yurt dışına pazarlamaya başlayan Türkiye, bu alanda önemli bir projeyi daha devreye sokmaya hazırlanıyor.


Web Banner

Son yıllarda savunma sanayinde arka arkaya çok önemli adımlar atan ve İHA ve SİHA’lar başta olmak üzere birçok ürünü yurt dışına da pazarlamaya başlayan Türkiye bu alanda önemli bir projeyi daha devreye sokuyor.

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu, MKE ismi ile anonim bir şirkete dönüştürülecek. Hazine destekli ilk özel şirket konumuna gelecek MKE A.Ş silahtan yenilikçi teknoloji geliştirilmesine kadar bir çok alanda hızla sonuca ulaşacak projeler üretecek.

YASA TEKLİFİNİN TBMM’YE GELMESİ BEKLENİYOR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiği yerli savunma sanayi konusunda yapılan yatırımlar hızla sonuçlarını vermeye başladı.

Türkiye, bazı silahları gereken kurşunu bile almak için zorlandığı dönemden NATO üyesi ülkelere silah ve savunma sanayi teknolojileri satan hale geldi. Bu gelişmenin daha da hızlanması için önemli bir adım daha atılıyor.

MKE’nin, hızlı kararlar alıp uygulamaya sokması, daha profesyonel işler yapması, buna dönük yabancı mühendisler dahil istihdam oluşturması için anonim şirkete dönüştürülmesi gündeme geldi. Gerekli yasa teklifinin hazırlıkları da yapıldı. Teklifin önümüzdeki günlerde TBMM gündemine gelip yasalaştırılması bekleniyor.

Web Banner
Web Banner