Yargıtay’dan emsal karar: Kayınvalideyle gelinin kavgasında koca kusurlu bulundu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yargıtay’dan emsal karar: Kayınvalideyle gelinin kavgasında koca kusurlu bulundu


Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kayınvalidenin gelinine hakaret etmesine sessiz kalan kocayı kusurlu bularak 100 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

ensonhaber.com

Yıllar geçse de gelinler ve kayınvalideler arasında zaman zaman kavgalar yaşanır.

Bu kez çözülemeyen bir sorun Yargıtay’a taşındı.

İstanbul’da eşinin panik atak hastası olduğunu kendisinden gizlediğini, ailesiyle birlikte yaşamak istemediğini ve eşinin evi sık sık terk ettiğini ileri süren bir kişi, boşanma davası açtı.

Kayınvalide-gelin kavgasında kusurlu koca çıktı: 100 bin TL’lik tazminat davası

Eşinin iddialarını reddeden kadın da karşı boşanma davası açarak asıl mağdurun kendisi olduğunu iddia etti.

Kocası ve kayınvalidesinin kendisine karşı psikolojik baskı, hakaret ve aşağılayıcı hareketler sergilediğini dilekçesinde belirten kadın, “Eşim kendi ailesinin bana karşı hakaretlerine sessiz kalmaktadır. Düğünden sonra takılan tüm bilezik ve altınlarımı geri vermediler. Bu nedenle boşanmamıza karar verilmesini istiyorum. 100 bin lira tazminat ile nafaka talebim vardır.” dedi.

Tazminat ödenmesine karar verildi

Aile Mahkemesi, kocayı kusurlu sayarak açtığı boşanma davasını reddetti. Kadının davasını kabul eden mahkeme, tarafları ‘evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle’ boşanmasına karar vererek, davalı kocayı tazminat ödemeye hükmetti.

Evlilik süresince kayınvalidenin gelinine sürekli hakaret ettiğini ve erkeğin de bu duruma sessiz kaldığını gerekçeli kararında açıklayan mahkeme, kadının ayrı evde kalmasını beyan etmesine karşın erkeğin, kış aylarında kendi ailesiyle birlikte oturma konusunda ısrarcı olduğu için tam kusurlu olduğunu belirtti.

Yargıtay kararı onadı

Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın aktardığına göre, yerel mahkemenin kararına itiraz eden davalı koca, dava dosyasını Yargıtay’a taşıdı.

Evliliğinin sadece 6 ay sürdüğünü temyiz dilekçesinde anlatan davalı koca, kararın kaldırılmasını istedi.

Talebi değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, erkeğin, kendi annesinin eşine yönelik sürekli hakaret etmesine izin vermesinde ve eşini annesiyle birlikte sürekli aynı evde yaşamaya mecbur bırakmasında tam kusurlu olduğunu belirterek yerel mahkemenin kararını onadı.