VESAYET ÖZLEMİ İLE YANIP TUTUŞAN BİR SENDİKA VAR ARAMIZDA « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

VESAYET ÖZLEMİ İLE YANIP TUTUŞAN BİR SENDİKA VAR ARAMIZDA


Web Banner

 

İşimizin doğası gereği öğretmenler odasını ziyaret ederiz. Ötekiler gibi propagandist mantıkla kimseye söz hakkı vermeden konuşup geçerek yapmayız bunu. Öğretmenleri dinlemek, eğitimin sorunlarına ilişkin görüş ve önerilerini not ederiz çoğu kere.

Yakın zamanda bir okul ziyaretimizde gördüğüm ile son birkaç gündür sosyal medyada dolaşan bir sendika genel başkanının mescit açılışına ilişkin yaklaşımını yan yana getirdiğimde aklıma bir büyüğümün çok tuttuğum “Beslenme kaynaklarımıza dikkat etmemiz gerekir.” sözü geldi aklıma.Kanaatlerimizin veya hayata bakışımızın, iş tutuşumuzun ya da yönetim anlayışımızı beslendiğimiz kaynağın şekillendirmesi bakımından önemli bir tespittir bu.

Nefret ve ayrımcılıktan beslenen, milletin değerleriyle kavgalı, açıktan cesaret edemesede semboller üzerinden İslam’a ve müslümanlara olan kinini kusan bu anlayışı biz hep CHP ‘ye has arızalar olduğunu düşünürdük. Özgür Özel, 4-6 yaş grubu çocuklar için Diyanet tarafından uygulanan eğitime “Ortaçağ zihniyeti” diyerek içindeki kin ve nefreti nasıl da dışa vurmuştu. Şimdilerde bu dilin bir sendikanın genel başkanı ve alt yöneticilerinde görünce ister istemez aklımıza “Beslenme Kaynağı” tespiti geldi.

Eğitim çalışanlarının özlük hakları yerine anayasal güvence altında olan ibadet hakkının gereği ve Milli Eğitim mevzuatında da karşılığı apaçık ortada olan mescit açılışı ile ilgili -akıllara ziyan-açıklaması ve ağızlarına sakız ettikleri “gerici etkinlik” yaftası bu arkadaşların beslenme kaynağı ile CHP’li Özgür Özel’e “Ortaçağ zihniyeti” dedirten beslenme kaynağı aynı. Ortak noktaları aynı.

Aynı merkezden talimatlı izlenimi veren, bazen siyaset bazen de sendika(!) cephesinden gelen; özünde milletin inancına ve yaşam tarzına olan hasmane tavırların ortaya koyduğu hakikatin ne olduğunu çok da düşünmeye gerek yok sanırım. Eski vesayet düzenini özlemi ile yanıp kavrulduklarını biliyoruz.

2023 seçimlerine doğru giderken beyhude hayaller kuran bu arkadaşlarımıza tavsiyem kendilerinin eğitim hizmet kolunda faaliyet gösteren bir sendika olduklarını unutmamaları. Nereden güç aldıklarını bildiğimiz bu arkadaşların unuttuğu bir başka hakikati daha hatırlatarak bitirelim:

“Eski çamlar bardak oldu.” beyim. Ne biz sizin bu aymazlığınıza geçit veririz ne de bu millet kazanımlarından vazgeçer.

İdris Şekerci
Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı

İdris ŞEKERCİidrissekerci@kamudanajans.com
Web Banner
Web Banner