Vergi sistemi değişiyor! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Vergi sistemi değişiyor!

İktidar kanadı yeni bir “Yeni Torba Kanun” düzenlemesini meclise sunmak için çalışmalara başladı. Söz konusu teklif eğer TBMM’den geçerse kazanca göre vergi alınması hedefleniyor.


Vergi sisteminde adaleti sağlamak için yeni bir torba kanun hazırlığına başlandı.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de açıkladığı gibi, ana hedef “çok kazanandan çok vergi almak”. Bu kapsamda, bazı muafiyetlerin kaldırılması ve vergi mevzuatında genel bir düzenleme yapılması planlanıyor.

DAR GELİRLİYE UCUZ DOĞALGAZ

Öte yandan enerji alanında da düzenlemeler geliyor.

Karadeniz’de keşfedilen doğalgazın milli ekonomiye kazandırılması ve dar gelirli vatandaşın faydalanması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortak bir çalışma başlatıyor. Geliri düşük olan vatandaşlar, kullandıkları kadar doğalgazı ödeyecek ve kalan kısım devlet tarafından sübvanse edilecek. Bu sayede, 82 milyar TL’lik doğalgaz desteğinin daha adil bir şekilde dağıtılması hedefleniyor.

 

ENERJİDE YATIRIMLAR HIZLANDIRILACAK

Torba kanun, enerji alanında da önemli düzenlemelere yer verecek. Yenilenebilir enerji yatırımlarını teşvik etmek için yeni kurallar getirilecek ve yatırım yapmayan firmaların ruhsatları iptal edilebilecek. Bu sayede, Türkiye’nin cari açığına en büyük katkıyı yapan enerji ithalatının azaltılması amaçlanıyor.

MADEN ARAMA SÜREÇLERİ KISALACAK

Maden aramalarındaki ruhsat ve izin süreçlerinin kısaltılması ile bu alandaki yatırımların hızlandırılması hedefleniyor.

TORBA KANUN NE ZAMAN UYGULANACAK?

Yeni torba kanunun ne zaman yürürlüğe gireceği henüz netlik kazanmadı. Önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı ve ilgili diğer bakanlıklar tarafından detaylı çalışmalar yürütülecek.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx