Vergi Dairesi çalışanları için aşı önceliği talebi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Vergi Dairesi çalışanları için aşı önceliği talebi

Gelir İdaresi Müdür Ve Müdür Yardımcıları Derneği GİMDER Genel Başkanı Muharrem Gövce, elir İdaresi Başkanlığı bünyesinde görev yapan tüm Vergi Dairesi/Malmüdürlüğü çalışanlarının riskli gruba alınarak aşılamada öncelik tanımlanması için talepte bulundu.


Web Banner

Bilindiği üzere, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmiş olup yakın zamanda başvurular alınmaya başlayacaktır.

Yapılandırma kanunlarına mükellefler tarafından yoğun bir talep olmaktadır. Gelir İdaresi Başkanlığı başvuruları internet ortamında yapma imkanı tanımasına rağmen mükelleflerin büyük çoğunluğu bizzat vergi dairelerine başvuru yaparak işlemlerini tamamlamak istemektedir.

Bu nedenle yapılandırma dönemlerinde vergi dairelerinde hem başvuru hem de ödeme nedeniyle büyük yığılmalar olmaktadır. Örneğin; 7256 sayılı kanun kapsamındaki yapılandırmada toplam 7 milyon 679 bin vatandaşımız başvuruda bulunmuştur. Bu süreçte Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Vergi Daireleri/Malmüdürlükleri ülkemizin dört bir yanında vatandaşlarımıza, yaklaşık 40 bin personeli ile hizmet sunacaktır.

Vergi Dairesi personeli başvurular ve yapılandırma ödemeleri sırasında vatandaşla bire bir temas kuracaktır. Personel her ne kadar maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya çalışsa da virüsün bulaşma riskinden dolayı tedirgin çalışmakta ve bu durumdan rahatsız olmaktadır.

Vatandaşın bire bir hizmet aldığı, dilekçe ve para gibi üzerinden virüs barındırmaya müsait materyaller ile temas kaçınılmazdır.

Yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı, Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde görev yapan tüm Vergi Dairesi/Malmüdürlüğü çalışanlarının riskli gruba alınarak aşılamada öncelik tanımlanmasının hem hizmet alan vatandaşımızın hem de hizmet veren personelin sağlığı ile kamu hizmetinin sürekliliği açısından önem arz etmektedir.

Web Banner
Web Banner