Van’ın Çatak ilçesi Kıyıcak İlkokulunda Öğretmenler, öğrencileri için inşaat ustası oldular « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Van’ın Çatak ilçesi Kıyıcak İlkokulunda Öğretmenler, öğrencileri için inşaat ustası oldular

Van’ın Çatak ilçesi Kıyıcak İlkokulunda eğitime ara verilmesini fırsata dönüştüren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okulu baştan yeniledi.


Çatak ilçesine bağlı Kıyıcak Mahallesi’nde Kıyıcak İlkokulunda görevli öğretmen ve idareciler, 15 Şubat ‘tarihinde başlayan yüz yüze eğitim öğretim dönemi öncesinde görev yaptıkları okullarının bakım ve onarımını gerçekleştirmek için çalışma yapıldı.

Öğretmenler, eksiklikleri olan okulları için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğün desteğiyle ellerine almış oldukları boya fırçası, mala, kazma ve küreklerle okulların tahrip olan yerleri gözden geçirip onardılar.

Milli Eğitim Bakanlığın genelgesi doğrultusunda, Türkiye genelinde olduğu gibi Çatak’ta öğrenciler yüz yüze eğitime başladı.

Okul öğretmenleri ile organize yapılan çalışmada okulun iç ve dış boyası ve tamiratı yapıldı. Okulların kısmi de olsa yeniden açılması okulun ilk günü İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Şükriye Ersari ve Hamdi İnan’ın da katılımıyla ilçe merkezine 28 kilometre uzaklıktaki Kıyıcak Mahallesi’nde bulunan Kıyıcak İlkokulunda tören yapıldı.

Veliler tarafından saat 08.15 itibarıyla öğrenciler okula getirildi. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra öğrenciler sınıflarına geçti. Tüm öğrencilerin maske taktığı okulda sınıflarda dezenfektanların hazır olarak bulunduruldu. Sınıflarda sosyal mesafe kuralına göre yerleştirilen öğrencileriyle uzun bir aradan sonra yeniden ders başı yaptı.

Okulun ilk günü öğrencilerle bir araya gelen şube müdürleri Hamdi İnan ve Şükriye Ersari, okulun eğitim öğretim faaliyetlerinin daha güzel bir ortamda yapılacağından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ayrıca öğretmenlerin ve öğrencilerin sosyal mesafe, maske ve temizlik kuralları doğrultusunda göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı öğrencilere ve öğretmenlere bir kez daha teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hamdi İnan, “Şu anda bulunduğumuz okulumuzun fiziki yapısı çok kötüydü. Kovid-19 sebebiyle uzaktan eğitime geçen öğretmenlerimiz ve veliler bu durumu değerlendirerek okulun dış duvarından iç kısımlarına, sırasından öğrencilerin kullandığı dolaplara kadar tüm bölümleri boyayıp okulu onardı.

Öğrencilerimiz okula geldiklerinde çok mutlu oldular. Sosyal mesafeye ve hijyen şartlarına uygun bütün sınıflarımızda öğretmen ve öğrencilerimizle yeniden eğitime başladık. Öğrencilerimiz hakikaten bizi özlemiş. Biz de öğrencilerimizi özledik. Öğrencilerle birlikte olmak bizi çok mutlu ediyor.”

Uzun bir aradan sonra okullarına kavuşan öğrenciler, hem öğretmen ve okullarını hem de arkadaşlarını özlediklerini belirterek, ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte sınıflarında yeniden yüz yüze eğitime başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Öğrencilerini çok özlediklerini belirten sınıf öğretmenleri uzaktan eğitim sürecinden sonra öğrencileriyle kavuşmanın ve yüz yüze eğitime başlamanın sevincini yaşadıklarını belirttiler.

konulu porno

windows 10 home lisans satın al