Uzaktan muayene SGK kapsamında « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Uzaktan muayene SGK kapsamında

Kamu hastanelerinde internet üzerinden alınacak uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerine ait muayene bedeli Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacak.


Sağlık kontrollerinde teknoloji kullanılacak. Zaman kaybı önlenecek. Sağlık Bakanlığı’na bağlı devlet hastanelerinde uzaktan muayenede yeni dönem başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerinin bedellerini karşılayacak.

Uzaktan muayene bedellerinin karşılanabilmesi için Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden randevu alınması gerekecek. Aynı hastanede, aynı hasta için günde en fazla bir uzaktan muayene bedeli SGK tarafından karşılanacak.

Uygulama kapsamında hastalar için rapor da düzenlenebilecek

Uzaktan muayeneyi uzman hekimler yapacak. Bu kapsamda, sesli ve görüntülü sağlık değerlendirmesi gerçekleştirilecek. Hekimler, muayene sonrasında tedaviye yönelik e-reçete ile ilaç yazabilecek. Hastalara, bir hastaneye giderek yüz yüze muayene olmasını da önerebilecek. Uygulama kapsamında hastalar için rapor da düzenlenebilecek.

Uzaktan muayene hizmeti Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu hastaneleri tarafından verilecek

Uzaktan muayene kapsamındaki ilaçlar SGK ile anlaşmalı eczanelerden alınabilecek. Uzaktan muayene hizmeti, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ikinci ve üçüncü basamak kamu hastaneleri tarafından verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, uygulamaya ilişkin açıklama yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağlık hizmetlerinde dönüşümü desteklediğini vurguladı. Bakan Işıkhan, “Kamu hastanelerinde internet üzerinden alacağınız uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerine ait muayene bedelini karşılıyoruz.” ifadesini kullandı.

“Tebliğ bugün itibarıyla yürürlüğe girdi”

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti;

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) olarak sağlık hizmetlerinde dönüşümü destekliyoruz. Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) değişikliği ile uzman hekimler tarafından uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerini geri ödeme listesine alıyoruz. Tebliğ bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Böylelikle hastalarımızın, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ikinci ve üçüncü basamak kamu hastanelerinde; muayene, tetkik sonuçlarının değerlendirilmesi, e-reçete ve e-rapor gibi hizmetlerin bedellerini Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından karşılıyoruz.