Ürdün’deki ABD üssüne saldırı neden engellenemedi? Ortalığı karıştıracak iddia « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ürdün’deki ABD üssüne saldırı neden engellenemedi? Ortalığı karıştıracak iddia


Ürdün’ün Suriye sınırına yakın bir bölgesinde bulunan Tower 22 adlı ABD üssüne dün düzenlenen İHA saldırısına dair ABD basınında ilginç bir iddia ortaya atıldı. ABD basınının adı açıklanmayan iki ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberlerde, ABD üssüne düzenlenen saldırıda kullanılan İHA’nın üsse dönen ABD’ye ait başka bir İHA ile karıştırılmış olabileceği ve saldırının bu nedenle engellenemediği iddia edildi.

Yetkililer, yapılan ön incelemede düşman İHA’sının alçak irtifadan üsse yaklaştığını, o sırada ABD’ye ait bir İHA’nın ise üsse geri döndüğünün tespit edildiğini belirterek, bu nedenle düşman İHA’sını düşürmek için herhangi bir girişimde bulunulmadığını ifade etti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 ABD askerinin de yaralandığını duyurmuştu. ABD Başkanı Joe Biden, saldırının “İran destekli radikal militan gruplar” tarafından gerçekleştirildiğini söylemişti. Tahran yönetimi ise saldırıyla bağlantılı olduğu iddialarını reddetmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSon dakika… Dünya şokta! Ürdün’de 3 ABD askeri öldürüldüHaberi Görüntüle

BIDEN, İRAN’I HEDEF GÖSTERMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron saldırısıyla ilgili İran’ı hedef göstermişti. Biden, “Dün gece Ürdün’ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize insansız hava aracıyla yapılan saldırıda 3 ABD askeri öldürüldü ve çok sayıda kişi de yaralandı. Bu saldırıyla ilgili gerçekleri hala topluyor olsak da, bunun Suriye ve Irak’ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz. Hiç şüpheniz olmasın tüm sorumlulardan bizim seçtiğimiz bir zamanda ve şekilde hesap soracağız” deemişti.

Söz konusu saldırının “alçak bir saldırı” olduğunu ifade eden Biden, saldırıda ölen askerleri vatansever olarak nitelendirerek, “Hep birlikte ailelerine karşı taşıdığımız kutsal sorumluluğu yerine getireceğiz. Onların onuruna, şanına layık olmaya çalışacağız. Terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz” demişti.