Uluslararası 6. Kısa Film Yarışması ödül törenini gerçekleşti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Uluslararası 6. Kısa Film Yarışması ödül törenini gerçekleşti

Uluslararası 6. Kısa Film Yarışması gala ve ödül törenini gerçekleşti.


Web Banner

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emek mücadelelerini hayatın her alanına taşımanın heyecanı ve sorumluluğuyla hareket ettiklerini belirterek, “Eğitimciler olarak, hikâyelerimizi kitaplara aktardığımız kadar sinemaya da aktarmanın gerekliliğine inanıyoruz. Bu vesileyle iyiyi, güzeli, erdemi ekrana taşıyan; emek mücadelemizi, eğitim hikâyemizi sanatın diline çeviren çalışmaları destekliyor, teşvik ediyoruz” dedi.

‘Eğitim’ temalı Uluslararası 6. Kısa Film Yarışması’nın gala ve ödül töreni Antalya’da yapıldı.Genel Başkan Ali Yalçın, şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri, kadın komisyonları, jüri üyeleri ve dereceye giren eser sahiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen gala ve ödül töreninde yaptığı konuşmada, eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal hakları için mücadele etmenin yanı sıra, sanatsal ve kültürel alanlara da katkıda bulunduklarını ifade ederek, “Türkiye’nin entelektüel birikimi olarak sanatı, sanatçıyı destekliyor, bir şair, yazar ve sanat adamı olan kurucu başkanımız Mehmet Akif İnan’ın misyonunu sürdürerek kültürümüze katkıda bulunmayı kuruluş felsefemiz gereği önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Sinemanın son yüzyıla damgasını vuran en etkili sanatsal ve kültürel faaliyet olduğunu vurgulayan Yalçın, şunları söyledi: “Her sinema filmi bir hikâyeyi anlatır. Kısa film de makro hikâyeleri mikro anlatımlara sığdıran, etkisi çoğu kez uzun metrajlı filmlerden daha hızlı ve kalıcı olan bir tür olarak çok önemli bir işlev görmektedir. Eğitimciler olarak hikâyelerimizi kitaplara aktardığımız kadar sinemaya da aktarmanın gerekliliğine inanıyoruz. Bu vesileyle iyiyi, güzeli, erdemi ekrana taşıyan; emek mücadelemizi, eğitim hikâyemizi sanatın diline çeviren çalışmaları destekliyor, teşvik ediyoruz. Bu bakışımızın sonucu olarak kısa film yarışmamızın gala ve ödül törenini gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle eserleri ödüle layık görülen sanatçılarımızı tebrik ediyor; jürimize, katkısı olan herkese ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Jüri Başkanı Faysal Soysal, sanata ve sanatçılara katkılarından dolayı Eğitim-Bir-Sen’e, diğer jüri üyeleri Tarık Tufan ve Kübra Kip’e teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra, dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verildi. Eğitim temalı 6. Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda ‘Eksik’ filmiyle Volkan Budak birinci, ‘Vaveyla’ filmiyle Kenan Karayağız ikinci, ‘Taner’ filmiyle Hakan Sümer üçüncü olurken; Ahmet Duvar ‘Mezahir’ filmiyle Mehmet Akif İnan Özel Ödülü’ne, Muhammed Vard Atik ise ‘Dilhun’ filmiyle Erol Battal Sendikal Kadraj Ödülü’ne layık görüldü.

Web Banner
Web Banner