Ücretli Öğretmenlik Kalkıyor! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ücretli Öğretmenlik Kalkıyor!


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ücretli öğretmenlik uygulamasını kaldırmak istediklerini ve bunun öğretmen atamalarına olumlu yansıyacağını açıkladı.

Bakan Tekin, Erzurum Oltu’da konuştu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ücretli öğretmenlik uygulamasını kaldırarak tüm normları kapatmayı hedeflediklerini belirtti.

Bakan Tekin’in bu açıklaması, uzun süredir ücretli öğretmenlik uygulamasının kaldırılmasını bekleyen öğretmenler tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Bu uygulamanın kaldırılmasıyla birlikte:

Öğretmen atamalarının artması

Kadrolu öğretmenlerin sayısının yükselmesi

Öğretmen açığının azalması

Eğitim kalitesinin artması beklenmektedir.

Veriler Ne Diyor?

Türk Eğitim Sen’in verilerine göre, 71 ilde toplamda 66 bin 780 ücretli öğretmen görev yapıyor. Bu uygulamanın kaldırılmasıyla birlikte bu öğretmenlerin kadroya alınması ve eğitim sistemine daha fazla katkı sağlamaları hedefleniyor.

Bakan Tekin’in Hedefi Yüksek Sayıda Öğretmen Ataması Bakan Tekin’in öğretmen atamalarında yüksek sayılar elde etmek istediği biliniyor. Ücretli öğretmenlik uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte, öğretmen atamalarının daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleşmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunması bekleniyor.

Detaylar Henüz Netleşmedi

Ücretli öğretmenlik uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili detaylar Bakanlık tarafından henüz netleştirilmemiş olsa da, bu adımın eğitim sistemi üzerinde olumlu bir etki yapması ve eğitim kalitesini artırması bekleniyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ücretli öğretmenlik uygulamasının kaldırılması sizce eğitim sistemini nasıl etkileyecek?