TÜRK-İŞ, kamu çalışanlarına zam talebi için toplanıyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

TÜRK-İŞ, kamu çalışanlarına zam talebi için toplanıyor


Web Banner

TÜRK-İŞ, 2023-2025 döneminde kamu çalışanlarına yapılacak zammı belirlemek için yarın toplanacak.

Yaklaşık 700 bin kamu çalışanının heyecanla beklediği dönem geldi.

Başta karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri olmak üzere bakanlıklar, üniversiteler, hastanelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç devam ediyor.

TÜRK-İŞ bünyesindeki Kamu Koordinasyon Kurulu, kamu işçilerinin ücretlerine 2023-2025 döneminde yapılacak zammın belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’ne ilişkin talepleri neticelendirmek için yarın bir kez daha toplanacak.

Bakanlığa sunulacak

Bu toplantının ardından son şekli verilecek olan kamu işçisinin zam talebini içeren metin, hafta başı itibarıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulacak.

“Uzlaşı istiyoruz”

TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ağar yaptığı açıklamada, “Bakanlığa sunacağımız ortak metne son şeklini vermek için HAK-İŞ ile de temas halindeyiz. Bu kapsamda iki kez bir araya geldik. Faydalı ve verimli bir süreç oldu. Bu hafta bitmeden mali ve sosyal hakları içeren taleplerimizi netleştireceğiz. Ardından metni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunacağız. Sözleşmelerin bir kısmının süresinin de dolduğu göz önünde bulundurularak, anlaşmanın bir an evvel uzlaşıyla imzalanmasını istiyoruz.” dedi.

Web Banner
Web Banner